Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantainen myrsky vei sähköt 1400 kotitaloudelta Imatran seudulla – Viimeisetkin sähköttömät palautettiin verkkoon sunnuntaiaamuna

Lauantaisen kevätmyrskyn rajut puuskittaiset tuulet katkoivat sähköjä ympäri Itä-Suomea. Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven alueilla oli enimmillään 1400 sähkötöntä kotitaloutta. Lauantai-iltapäivällä alkaneiden katkosten jälkeen viimeisetkin kodit saatiin palautettua sähköverkkoon sunnuntaiaamuna noin kello seitsemän aikoihin.

– Se alkoi eilen siinä puoli neljän aikoihin ja sitten niitä alkoi tiputellen tulemaan. Pahimmat rytäkät osuivat karkeasti sinne kello 21.00 pintaan, Imatran Seudun Sähkön verkostosuunnittelija Iiro Kärnä kertoo.

Raju kevätmyrsky työllisti sähköyhtiöiden lisäksi Etelä-Karjalan pelastuslaitosta. Tehtävät painottuivat pitkälti iltapäivään, mutta iltayöllä puuskatuulet rauhoittuivat sen verran, että uusia vahinkoja ei ehtinyt syntyä.

– Voimakkaan kevätmyrskyn aikana Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella on ollut lauantain aikana noin 50 vahingontorjuntatehtävää, päivystävä palomestari Kalle Lantta, sanoo tiedotteessa.

Töitä riitti etenkin Etelä-Karjalan kärkialueilla, Rautjärvellä ja Parikkalassa. Lähes kaikki tehtävät liittyivät kaatuneiden puiden siivoamiseen tieltä tai sähkölinjoista. Joukkoon mahtui myös kolme tapausta, joissa kattopelti oli lähtenyt irti navakan tuulen mukana. Henkilövahinkoja ei palomestari Lantan mukaan myrskystä koitunut.

Uutista päivitetty: korjattu päivystävän palomasterin nimi.