Mellonlahden pumppaamo on viittä vaille valmis – Vain sähköt puuttuvat, koska osia ei tahdo saada

Pumppaamo on tarkoitus käynnistää kevään aikana.

Mellonlahden veden laatua parantava urakka on valmistumassa kevään aikana, selviää Imatran kaupungin tiedotteesta.

Veden pumppaukset Vuoksen ja Mellonlahden välillä oli määrä aloittaa alkujaan jo marraskuussa. Viivästynyttä urakkaa on ennestään viivästyttänyt globaali komponenttipula, jonka vuoksi pumppaamon sähköjä ei ole vielä saatu asennettua.

– Osien saaminen on ollut erityisen vaikeaa, valittelee rakennuttaja Henry Tapiola Mitrasta tiedotteessa.

Loppukesästä aloitetussa urakassa Mellonlahteen on upotettu kaksi putkea, minkä lisäksi Vuoksen ja Mellonlahden välille on asennettu purkuputki. Itse pumppaamo on ollut paikallaan jo hyvän tovin.

Vuoksen vettä on tarkoitus pumpata jatkossa Mellonlahteen 200 litraa sekunnissa läpi vuoden, jotta Mellonlahden veden laatu kohenisi.

Kustannukset Elyn kanssa puoliksi

Pumppaamo aloittaa toimintansa vielä tänä keväänä, jos kaupunki saa osat pian. Viimeiset maisemointityöt tehdään kesällä, kerrotaan tiedotteessa.

Talvisin Mellonlahden jää tulee olemaan pumppauspaikan luona nykyistä heikompaa, mikä jäällä liikkujien on syytä huomioida. Talvikunnossapitoa Mellonlahden patotiellä ei ole, mutta siellä saa jatkossakin ulkoilla omalla vastuulla.

Pumppaamohankkeen kokonaisbudjetti on noin 400 000 euroa. Siitä noin puolet kustantaa Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja loput Imatran kaupunki.

Urakka on jaettu pienempiin osiin, joista on vastannut Imatran kiinteistö- ja aluepalvelun ohella joukko kilpailutettuja, paikallisia yrityksiä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka