Imatralla aloitti uudenlainen poliisiryhmä, joka tekee niin rikostorjuntaa kuin kenttäpoliisin töitä – Uusi toimintamalli lisää poliisin näkyvyyttä ja läsnäoloa

Poliisin uusi toiminta painottuu Imatralle ja lähialueen pieniin kuntiin. Poliisin tavoitteena on saada entistä parempaa tietoa siitä, mitkä asiat tai alueet kunnissa kipuilevat.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos käynnisti vuoden alussa Imatralla monialaisen poliisitoiminnan kokeilun, poliisi tiedottaa.

Kyseessä on uudenlainen toimintamalli, jossa Imatralla työskentelevä poliisiryhmä tekee niin rikostorjunnan kuin kenttäpoliisin töitä.

Poliisin mukaan kansalaisille toiminta näkyy parantuvana palveluna.

Kokeilu on osa poliisilaitoksen toiminnan kehittämistä. Kymmenhenkistä ryhmää johtaa rikoskomisario Matti Raivikko. Toiminta painottuu Imatralle, Imatran seudun pieniin kuntiin ja reuna-alueille.

Poliisin tiedotteen mukaan uusi toimintamalli lisää poliisin näkyvyyttä, läsnäoloa sekä tuottaa parempaa palvelua. Kansalaisille se tarkoittaa sitä, että paikalla oleva poliisi hoitaa erilaiset tapaukset alusta loppuun asti.

– Kyse on uudesta toiminnosta Kaakkois-Suomessa eikä täysin vastaavaa toimintoa taida valtakunnasta löytyä, rikoskomisario Matti Raivikko kertoo tiedotteessa.

Poliisin tavoitteena saada tietoa kipuilevista alueista

Pääosa uuden ryhmä työajasta käytetään Imatran poliisiaseman asiakkaiden rikosasioiden tutkintaan ja syyteharkintaan saattamiseen.

Ryhmä osallistuu valvonta- ja hälytystehtäviin eli kenttäpartion työhön viikonloppuisin. Ryhmä osallistuu myös esimerkiksi ylinopeusvalvontaan ja huumausaineisiin liittyviin valvontoihin.

Matti Raivikon mukaan toiminta on käynnistynyt hyvin, ja ensimmäisten kuukausien aikana on nähty vaikutuksia.

– Olemme huomanneet, että rikosprosessi menee nopeammin läpi niissä tapauksissa, joita olemme olleet paikan päällä hoitamassa alusta asti. Se, että sama henkilö käsittelee asiaa koko prosessin ajan, nopeuttaa toimintaa. Hänen ei tarvitse tulkita toisen kirjoituksia ja kuvailuja tapahtumista tai tapahtumapaikasta ja -olosuhteista, hän sanoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan menettely vähentää jonoa toisaalla rikostutkinnassa ja auttaa rikosprosessin osallisia, kun asia etenee nopeammin.

Imatran uusi poliisiryhmä tulee olemaan yhteydessä muun muassa kuntapäättäjiin. Poliisin tavoitteena on saada entistä parempaa tietoa siitä, mitkä asiat tai alueet kunnissa kipuilevat.

Uutta toimintamallia kokeillaan vuoden ajan. Jos malli toimii, tehdään siitä pysyvä osa alueen poliisitoimintaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka