Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä pysyy korkeana – Etelä-Karjalassa uusia tartuntoja torstaista alkaen 629

Sairaalahoidossa on ollut 26–32 koronatartunnan saanutta potilasta. 32 potilasta on suurin päiväkohtainen lukema epidemian alusta.

Etelä-Karjalassa on todettu viime torstaista alkaen 629 uutta koronavirustartuntaa. Torstaina tapauksia oli 201, perjantaina 196, lauantaina 130 ja sunnuntaina 102.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on edelleen korkea. Sairaalassa on ollut 26–32 koronatartunnan saanutta potilasta.

Perjantaina ilmoitettu 32 potilasta on suurin päiväkohtainen lukema epidemian alusta.

Luvuissa ovat mukana erikoissairaanhoidossa, teho-osastolla ja perusterveydenhuollon osastoilla hoidettavat potilaat.

Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivuilta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tilastoinut viime torstaista alkaen 1 457 uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa.

Imatralla uusia tartuntoja on raportoitu 276, Lappeenrannassa 987, Lemillä 25, Luumäellä 30, Parikkalassa 17, Rautjärvellä 12, Ruokolahdella 43, Savitaipaleella 25 ja Taipalsaarella 42.

Tiedot käyvät ilmi tartuntatautirekisterin covid-19-tapauksista.

Sairaanhoitopiirien ilmoittamat tartuntamäärät päivittyvät THL:n tietokantaan viiveellä, mikä voi selittää suurta vaihtelua Eksoten ja THL:n ilmoittamien tautitapausten määrissä.

Epidemian alusta Eksote on todennut Etelä-Karjalassa yhteensä 14 753 varmistettua koronavirustartuntaa, THL on tilastoinut 14 240 tartuntaa.

Luvut eivät kuitenkaan kerro tautitapausten todellista määrää Etelä-Karjalassa, sillä kaikkia sairastuneita ei testata enää virallisesti.

Maskisuositus edelleen voimassa

Koronarajoitukset Etelä-Karjalan alueella on purettu, mutta alueella on edelleen voimassa vahva kasvomaskisuositus sekä etätyö- ja etäkokoussuositus maaliskuun loppuun saakka.

Taudin tilannekuva Etelä-Karjalassa päivitetää​​n seuraavan kerran ensi viikon tiistaina 22. maaliskuuta.