Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanteessa ei vielä selkeää käännettä parempaan – "Sairaalakuormitus Etelä-Karjalassa edelleen kohtalaisen korkea, mutta ehkä tasaantumassa"

Tartuntojen määrä ja ilmaantuvuus ovat laskussa, mutta kaikkia koronaan sairastuneita ei testata.

Etelä-Karjalan koronatilanteessa ei ole tapahtunut selkeää käännettä parempaan. Sairaalakuormitus on melko korkea, sillä koronapotilaita on paljon vuodeosastoilla, Etelä-Karjalan alueellinen koronaryhmä sanoi tiedotteessaan tiistaina.

Maanantaina sairaalahoidossa oli 27 koronapotilasta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronataulukosta selviää. Uusia tartuntoja kirjattiin maanantaina 250 kappaletta.

– Meillä on sairaalakuormitus edelleen kohtalaisen korkea, mutta ehkä tasaantumassa, alueellisen tilannekuvaryhmän vs. puheenjohtaja Marjo Numminen sanoo.

Numminen kertoo, että nyt sairaalaan joutuvat koronapotilaat parantuvat keskimäärin nopeammin kuin esimerkiksi vuosi sitten. Aiemmin koronapotilaiden hoitoajat sairaalassa olivat pitkiä.

– Meillä on hyvin voimakas aalto takana, silloin tulee myös paljon potilaita.

Nummisen mukaan suurin haaste koronapotilaiden hoidossa on henkilökunnan riittävyys. Koronaan sairastuu myös hoitohenkilökuntaa sekä heidän lapsiaan.

– Päivittäin tulee ongelmia, mutta on pärjätty.

Nuhaisten ja yskäisten lasten pysyttävä kotona

Viime viikolla Etelä-Karjalassa varmistui 1 464 koronatartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku oli 2 402 sataatuhatta asukasta kohden. Tartuntojen määrä ja ilmaantuvuusluku ovat nyt lievässä laskussa.

8. helmikuuta ja 7. maaliskuuta välisenä aikana maakunnassa varmistui yhteensä 5 411 koronatapausta. Koronaryhmä kuitenkin muistuttaa, että tartuntoja on todellisuudessa enemmän, sillä kaikkia sairastuneita ei testata.

Maakunnassa on edelleen voimassa vahva kasvomaskisuositus, etätyö- ja etäkokoussuositus sekä tilojen terveysturvallisuutta koskeva pykälä. Etätyösuositus on voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Nummisen mukaan on tullut ilmi, että huoltajat vievät nyt räkäisiä ja yskäisiä lapsia esimerkiksi päivähoitoon. Tämän vuoksi koronaryhmä muistuttaa, että oireisten lasten pitää pysyä kotona. Kotona on pysyttävä, kunnes oireet lievittyvät, kuitenkin vähintään viiden päivän ajan oireiden alusta.