Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralla testataan väestöhälyttimet maanantaina kello 12 – Pelastuslaitos muistuttaa, että kokeilumerkki ei liity Ukrainan tilanteeseen

Maanantaina soitettava kokeilumerkki on 7 sekunnin pituinen tasainen ääni. Sama kokeilumerkki soitetaan kuukauden jokaisena ensimmäisenä maanantaina puoliltapäivin.

Huomenna maanantaina 7. maaliskuuta testataan kaikki väestöhälyttimet ympäri Suomen. Väestöhälyttimet testataan myös Imatralla. Sama kokeilumerkki soi jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina kello 12.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos muistuttaa Facebook-päivityksessään, että kokeilumerkkiä ei liity Ukrainan tilanteeseen, eikä se edellytä ihmisiltä toimenpiteitä.

Kokeilumerkkiä ei tarvitse pelästyä eikä sen seurauksena tarvitse soittaa hätänumeroon 112.

Pelastuslaitos jakoi samalla vaaramerkin ohjeistukset. Yleinen vaaramerkki on minuutin kestävä nouseva äänimerkki (7 sekuntia) ja laskeva äänimerkki (7 sekuntia) tai kuuluttamalla annettu varoitus.

Vaara ohi -merkki on minuutin mittainen tasainen äänimerkki, joka ilmoittaa, että uhka tai vaara on ohi.

Maanantaina soitettava kokeilumerkki on 7 sekunnin pituinen tasainen ääni., sama, joka soitetaan kuukauden jokaisena ensimmäisenä maanantaina puoliltapäivin.