Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran kaupungin talous päätyi 2,8 miljoonaa euroa plussalle – Tulevaisuuden investointitarpeet ovat mittavat, joten tilanne ei näytä kovin aurinkoiselta, sanoo Matias Hilden

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) osuus Imatran kaupungin menoista oli 55 prosenttia. Investointeihin käytettiin 21 miljoonaa euroa.

Imatran kaupungin tilinpäätös vuodelta 2021 päätyy 2,8 miljoonaa euroa plussalle, kaupunki tiedottaa. Viime vuoden talousarviossa tulos oli ennakoitu 46 000 euroa pakkaselle.

Imatran kaupungin tiedotteen mukaan odotettua parempi tulos johtuu siitä, että viime vuoden kulut jäivät arvioitua pienemmiksi. Myös toimintatuottoja kertyi odotettua enemmän.

Kaupungin toimintamenot toteutuivat 2,9 miljoonaa euroa budjetoitua pienempänä. Suurimmat kustannussäästöt tulivat henkilöstömenoista ja palveluostoista. Verotulot ja valtionosuudet jäivät ennakoidusta 700 000 euroa.

Vuosikate vuonna 2021 asettui 12,1 miljoonaan euroon. Investointeihin käytettiin viime vuonna 21 miljoonaa euroa.

Eksote söi menoista 55 prosenttia

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) osuus kaupungin menoista oli 55 prosenttia. Eksoten maksuosuus toteutui lopulta hieman ennakoitua pienempänä. Menoja kirjautui noin 104 miljoonaa euroa.

Kaupungin tase on vahva, sillä viime vuosilta kertyneitä ylijäämiä on yhteensä 73,7 miljoonaa euroa. Kaupungin velkamäärä kohosi viime vuonna 104 miljoonaan euroon.

Kaupungin tiedotteen mukaan talouden tulosta vahvisti merkittävästi valtion koronatuet, mikä kasvatti esimerkiksi yhteisöveron tuottoa selvästi.

Ennakkotietojen mukaan verotulokasvu tulee jäämään tänä vuonna nollaan, joten talouden liikkumavara on hyvin ohut, vaikka valtionosuuksien kasvu hieman helpottaakin, tiedotteessa sanotaan.

– Samaan aikaan kaupungin investointitarpeet ja -suunnitelmat ovat todella mittavat, joten kovin aurinkoiselta ei tilanne näytä, vaikka sote-uudistuksen myötä talouden ennustettavuus varmasti helpottuu, strategia- ja hallintojohtaja Matias Hilden toteaa tiedotteessa.

Valtuusto sinetöi tilinpäätöksen toukokuussa

Imatran kaupunginhallitus käsittelee viime vuoden talouslukuja tulevan maanantaina kokouksessaan.

Konsernitilinpäätöksen luvut valmistuvat vasta maanantaina.

Tilinpäätös saa lopullisen sinettinsä toukokuussa valtuuston käsittelyssä.