Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran rajanylityspaikalla oli tammi-helmikuussa hiljaisempaa kuin vuosi sitten – Muilla Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla on ollut hieman viime vuotta vilkkaampaa

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla tehtiin alkuvuodesta 50 000 rajanylitystä enemmän kuin vuosi sitten.

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin tammi-helmikuun aikana 133 000 rajanylitystä. Rajanylityksiä tehtiin enemmän kuin vuosi sitten, jolloin raja ylitettiin tammi-helmikuussa 80 500 kertaa.

Rajanylitysmäärät ovat huomattavasti pienempiä kuin ennen koronaa vuonna 2020. Tuolloin raja ylitettiin alkuvuoden aikana 1 262 000 kertaa.

Imatran rajanylityspaikalla raja on ylitetty alkuvuoden aikana 10 000 kertaa. Alkuvuosi on ollut hiljaisempi kuin edellinen vuosi, jolloin alkuvuodesta raja ylitettiin 13 000 kertaa.

Rajavartiolaitoksen tiedotteen mukaan rajanylitysliikenne koostuu tällä hetkellä tavaraliikenteen kuljetushenkilöstöstä sekä henkilöliikenteen osalta kaksoiskansalaisista, Suomen oleskeluluvan omaavista henkilöistä, kiinteistönomistajista, opiskelijoista sekä henkilöistä, jotka tulevat tapaamaan Suomessa asuvia sukulaisiaan.

Muualla vilkkaampaa

Muilla Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla on ollut tämän vuoden alussa hieman vilkkaampaa kuin viime vuonna. Vaalimaalla oli tammi-helmikuun aikana 56 000 rajanylitystä, kun vuosi sitten raja ylitettiin 36 000 kertaa.

Nuijamaalla raja on ylitetty alkuvuoden aikana 51 000 kertaa. Viime vuonna vastaava lukema oli 28 000 rajanylitystä.

Vainikkalassa on tehty tammi-helmikuun aikana 13 000 rajanylitystä. Vuonna 2021 alkuvuoden rajanylityslukema Vainikkalassa oli nolla, koska junayhteys Helsingistä Pietariin oli koronan takia suljettuna.

Parikkalan tilapäisellä rajanylityspaikalla kirjattiin tammi-helmikuussa rajanylityksiä 2 500 kappaletta, joka 300 vähemmän kuin viime vuonna.

38 henkilön maahantulo estettiin

Rajavartioston tiedotteen mukaan helmikuussa maahantulo estettiin 38 henkilöltä. Yleisin syy oli kansanterveyden vaarantuminen sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaaminen liittyen koronarajoituksiin.

Lisäksi rajavartiosto toimeenpani viisi muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä. Rajatarkastusten yhteydessä viisi henkilöä haki helmikuussa turvapaikkaa.

Rajavartiosto aloitti helmikuussa kaksi esitutkintaa valtionrajarikoksesta, yhden esitutkinnan väärennyksestä, yhden esitutkinnan rattijuopumuksesta ja yhden esitutkinnan vaarallisen esineen hallussapidosta.

Rajavartiosto määräsi helmikuussa yhteensä 32 sakkoa.