Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralla on valmius vastaanottaa Ukrainasta tulevia turvapaikanhakijoita – Imatran kaupunki toivoo, että Imatralla asuviin venäläisiin ei kohdisteta vihapuhetta

Imatra on tiistaiaamuna aloittanut avustusesityksen valmistelun ukrainalaisille. Esityksestä linjataan ensi maanantaina.

Maahanmuuttovirasto ei ole vielä ottanut yhteyttä Imatran kaupunkiin Ukrainan kriisin mahdollisten turvapaikanhakijoiden vuoksi, kaupunki tiedottaa.

Kaupunki ennakoi, että suurin osa kriisin takia Suomeen saapuvista ukrainalaista tulee ensin läheisten ja ystävien luokse, eivätkä he heti ilmoittaudu turvapaikanhakijoiksi.

– Kaupungilla on valmius vastaanottaa turvapaikanhakijoita, mikäli maahanmuuttovirasto sitä meiltä pyytää. Olemme päivittäin yhteydessä Eksoten maahanmuuttopalveluihin ja seuraamme tilannetta, palvelujohtaja Arja Kujala sanoo tiedotteessa.

Imatra on tiistaiaamuna aloittanut avustusesityksen valmistelun ukrainalaisille. Esityksestä linjataan ensi maanantaina. Viime viikolla kaupunki päivitti omat kriisiajan valmiussuunnitelmansa ja kriisiviestintäohjeistuksensa.

Ei vihapuhetta Imatralla asuvia venäläisiä kohtaan

Imatran kaupunki toivoo, että Imatralla asuviin, venäjää äidinkielenään puhuviin ei kohdistettaisi asiatonta käytöstä tai vihapuhetta. He ovat osa Imatraa ja imatralaisia, tiedotteessa muistutetaan.

Imatralla asuu tällä hetkellä noin 1 200 venäjää äidinkielenään puhuvaa imatralaista.

Kaupunki toivoo, että vanhemmat keskustelevat kotona lastensa kanssa siitä, että talviloman jälkeen koulussa kaikkiin oppilaisiin pitää suhtautua ystävällisesti.