Kolumni | Muut avustavat hätää kärsivää Ukrainaa – Imatra lahjoittaa Remille villahousut

Maanantaina moni kaupunki tiedotti lopettavansa yhteistyön brutaaliin hyökkäyssotaan ryhtyneen Venäjän kanssa. Samoin kaupunki toisensa jälkeen kertoi lähettävänsä avustusta Ukrainaan. Esimerkiksi Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti Venäjä-yhteistyönsä katkaisemisesta sekä 40 000 euron avustuksesta.

Mitä teki Imatran kaupunki?

Myös se kertoi sosiaalisen median tileillään lahjoituksesta eilen. Imatran kaupunki tiedotti lahjoittavansa villakerraston maastohiihtäjä Remi Lindholmille, jonka sukukalleudet tunnetusti jäätyivät Pekingin olympialaisten hiihtokisassa.

Remin kalsarit eivät tietenkään ole pois ukrainalaisilta, eikä näillä kahdella asialla ole sinänsä mitään yhteyttä. Mykistävää on ainoastaan Imatran kaupungin mykkyys Venäjän aloittaman hirvittävän hyökkäyksen edessä.

Uutisvuoksi kysyi tänä aamuna vt. kaupunginjohtaja Ari Lindemanilta, miksi Imatra ei muiden kaupunkien tavoin ole tehnyt päätöstä Ukrainan avustamisesta. Vastauksesta valitettavasti välittyi kuva, että lomaillaan nyt ensin ja mietitään asiaa sitten.

Voi olla, että Imatra ehtii vielä hyvin avustaa Ukrainaa myöhemminkin. Vitkuttelu näyttää kuitenkin vähintäänkin erikoiselta nyt, kun koko muu läntinen maailma on yhdistänyt voimansa ja taistelee kaikin mahdollisin keinoin Venäjän hirmuhallintoa vastaan ja ukrainalaisten puolesta.

Jokaisella on tietenkin oikeus näinä aikoina huolehtia omasta jaksamisestaan. Siihen kuuluu myös oikeus lomailla ja annostella sotauutisten määrää, jonka oma psyyke kestää. Päättäjiltä toivoisi kuitenkin päätöksiä ja julkilausumia silloin, kun niiden aika on eikä vasta lomien jälkeen.

Niillä on myös iso symbolinen merkitys, minkä Imatran koskipadon valaiseminen Ukrainan värein osoitti. Näky on koskettanut ja yhdistänyt imatralaisia tässä täysin käsittämättömässä tilanteessa. Kiitos kaupungille tästä kauniista eleestä.

mari.markkanen@uutisvuoksi.fi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka