Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: 672 uutta koronatartuntaa torstaista alkaen Etelä-Karjalassa, sairaalassa 18–23 potilasta

Etelä-Karjalassa on todettu viime torstaista alkaen 672 uutta koronavirustartuntaa. Torstaina uusia tapauksia oli 226, perjantaina 219, lauantaina 121 ja sunnuntaina 106.

Sairaalahoidossa on ollut 18–23 koronatartunnan saanutta potilasta. Luvuissa ovat mukana erikoissairaanhoidossa, teho-osastolla ja perusterveydenhuollon osastoilla hoidettavat potilaat.

Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivuilta.

Viikko sitten vastaavana ajanjaksona tartuntoja raportoitiin yhteensä 685.

Alkuviikolla maanantaista keskiviikkoon uusia tautitapauksia ilmeni puolestaan ennätykselliset yli 300 joka päivä, ja sairaalahoidossa oli 20–25 koronapotilasta, joten määrät ovat pienessä laskusuunnassa.

Epidemian alusta Eksote on todennut yhteensä 11 945 tautitapausta Etelä-Karjalassa. Lukemat ovat kuitenkin vain suuntaa antavia, koska kaikkia sairastuneita ei testata enää virallisesti.

THL:n raportoinnissa tekninen vika

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronatartuntojen raportoinnissa on perjantaista asti ollut tekninen vika.

Häiriön takia viime torstaista alkaen THL:n tilastoihin on kirjautunut ainoastaan 13 uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa.

Imatralla uusia tartuntoja on todettu 1, Lappeenrannassa 11 ja Taipalsaarella 1. Muissa kunnissa ei rekisteröity uusia tartuntoja.

Yhteensä THL on tilastoinut epidemian alusta 10 709 tartuntaa Etelä-Karjalassa.