Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa jatkuu koronan kanssa kärvistely – Eksote alkaa jakaa maaliskuussa perinteisemmän teknologian Nuvaxovid-rokotetta

Eksote tarjoaa 17. maaliskuuta alkaen Nuvaxovid-koronarokotetta kaikille 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka eivät voi tai halua ottaa nykyisin tarjolla olevia mRNA–rokotteita.

Etelä-Karjalassa ei ole näy vielä helpotusta koronatartuntojen tasaantumiselle.

Tiistaina kokoustaneen alueellisen tilannekuvaryhmän mukaan sairaalakuormitus pysyy korkealla ja uusien positiivisten testitulosten määrä on jopa kasvussa.

– Positiivisia testituloksia tulee koko ajan lisää, vaikka läheskään kaikkia ei enää testata virallisesti, tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula toteaa.

Karhulan mukaan pääkaupunkiseudulla ja esimerkiksi Pirkanmaalla koronatilanne alkaa näyttää jo lieventymisen merkkejä. Etelä-Karjala puolestaan tulee joitakin viikkoja jälkijunassa pääkaupunkiseutuun nähden.

– Olemme toiveikkaita, että lähiviikkoina koronatilanne alkaisi helpottaa.

Uusi rokote tulossa maaliskuussa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) alkaa jakaa maaliskuussa perinteisemmän teknologian koronarokotetta, Nuvaxovidia.

Nuvaxovid on proteiiniadjuvanttirokote, joka itsessään sisältää piikkiproteiinia. Sen sijaan nykyisin jaettavilla mRNA-rokotteilla proteiinin valmistamisen koodi sisältyy rokotteeseen ja ihmisen elimistö itse tuottaa sitä.

Perinteisemmän teknologian Nuvaxovidia voidaan antaa niille, jotka eivät voi tai halua ottaa mRNA-rokotteita. Karhulan mukaan se on hyvä lisä nykyisille rokotevaihtoehdoille.

– Jos miettii kahden vuoden korona-aikaa, missä olisimmekaan ilman rokotteita? Sairaalakuormitus olisi ihan eri tasolla, Karhula painottaa.

Rokotusväli 6–12 viikkoa

Eksote tarjoaa Nuvaxovid-rokotetta ensin sote-alan työntekijöille. Muille rokotetta aletaan jakaa 17. päivä maaliskuuta.

Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien rokottamiseen.

Nuvaxovid-rokotussarjaa kuuluu kaksi rokotetta. Suomessa suositeltu annosväli Nuvaxovid-rokotteella on 6–12 viikkoa

Lisätietoja uudesta koronarokotteesta on saatavilla esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta.