Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: 10 000 koronatapauksen raja rikkoutui Etelä-Karjalassa, sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on edelleen korkea

Sairaalassa on yhä yli 20 koronapotilasta.

Etelä-Karjalassa on todettu viime viikon torstaista alkaen 685 uutta koronavirustartuntaa.

Torstaina tapauksia oli 209, perjantaina 235, lauantaina 122 ja sunnuntaina 119.

Samalla virallisesti todettujen tapausten kokonaismäärä Etelä-Karjalassa kasvoi viisinumeroiseksi, sillä epidemian alusta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on todennut yhteensä 10 334 positiivista koronatapausta maakunnassa.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on edelleen korkea. Torstaista alkaen sairaalassa on ollut 21–24 koronapositiivista potilasta.

Luvuissa ovat mukana erikoissairaanhoidossa, teho-osastolla ja perusterveydenhuollon osastoilla hoidettavat potilaat.

Tiedot käyvät ilmi Eksoten koronavirussivuilta.

Luvut eivät kuitenkaan kerro tautitapausten todellista määrää Etelä-Karjalassa, sillä kaikkia sairastuneita ei testata enää virallisesti.

THL raportoi 1 102 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tilastoinut viime torstaista alkaen 1 102 uutta tartuntatapausta Etelä-Karjalassa.

Imatralla uusia tartuntoja on kirjattu 245, Lappeenrannassa 701, Lemillä 29, Luumäellä 15, Parikkalassa 21, Rautjärvellä 22, Ruokolahdella 17, Savitaipaleella 17 ja Taipalsaarella 35.

Ero Eksoten ja THL:n ilmoittamien lukemien välillä saattaa johtua esimerkiksi siitä, että sairaanhoitopiirien ilmoittamat tartunnat päivittyvät viiveellä THL:n tartuntatautirekisterin covid-19-tapauksiin.

Epidemian alusta THL on tilastoinut maakunnassa 10 115 tapausta.

Armilassa rokotetaan sunnuntaina

Vakituisten rokotuspaikkojen lisäksi Eksote antaa koronarokotteita Lappeenrannassa Armilan terveysasemalla sunnuntaina 27. helmikuuta kello 9–14.30.

Tuolloin rokotetaan kaikkia viisi vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia. 1., 2., 3. ja 4. rokotuksen saa ilman ajanvarausta.