Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran kesäteatterin lippukioski paloi yöllä – Tuhopolttoa epäillään: "Onpa surullinen uutinen," kommentoi teatterinjohtaja Timo Rissanen

Palokunta kävi paikalla uudelleen lauantaiaamuna sammuttamassa savuavat rauniot.

Imatran kesäteatterin lippukioski paloi Kruununpuistossa perjantain ja lauantaina välisenä yönä. Kyseessä on ilmeisesti tuhopoltto, Etelä-Karjalan pelastuslaitos kertoo.

Pieni, lautarakenteinen lippukioski tuhoutui palossa kokonaan.

Kioski on lähes kiinni kesäteatterin puurakenteisessa katsomossa. Katsomon takimmaiset penkit nokeentuivat, mutta säästyivät kuitenkin liekeiltä. Toisenlaisilla keleillä myös kesäteatterin katsomo olisi ollut vaarassa, pelastuslaitos arvioi.

Teatterinjohtaja Timo Rissanen kuuli tulipalosta lauantaiaamuna.

– Onpas surullinen uutinen. Hirveän paljon tuntuu tapahtuvan tällaisia tihutöitä. Onni onnettomuudessa, että katsomo kuitenkin säästyi, huokaa Rissanen.

Hälytys puolenyön jälkeen

Tulipalo huomattiin viereisistä kerrostaloista. Hälytys tuli kello 0.20. Palokunnan lisäksi paikalla kävi poliisi ottamassa valokuvia palaneesta kopista.

Lauantaiaamuna palokuntaa tarvittiin uudelleen raunioista nousevan savun vuoksi. Raunioita käytiin pöyhimässä ja kastelemassa kello 9 maissa.

Kesäteatterin omistaa Imatran kaupunki.

– Kaupunki joutuu rakentamaan uuden lippukopin. Vaikkei rakennus iso olekaan, teettää tämä kustannuksia kaupungille, Timo Rissanen sanoo.

Kesäteatteri on pelastuslaitokselle ja poliisille tuttu paikka, sillä vartioinnista huolimatta vahingontekoja on ollut ennenkin. Ravintolateltan seiniä on viillelty rikki, pukukoppikonttiin murtauduttu ja kesäteatterin katoksen päällä pompittu.

– Ja muutama vuosi sitten joku älypää yritti sytyttää katsomon penkillä nuotion, Timo Rissanen muistelee.

Juttua täydennetty lauantaina kello 10.03 ja 10.37 lisäämällä kuvia ja teatterinjohtajan kommentit. Juttua muokattu 21.2. klo 12.00: Korjattu Kruununpuiston kirjoitusasu.