Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralaiset kutsutaan mukaan Kolmen ristin kirkon pelastusoperaatioon – Korjausrahaa on koossa 250 000 euroa, mutta tarve on 16-kertainen

Kannatusyhdistyksen päätavoitteena on varainkeruu kirkon remonttia varten. Kirkon peruskorjaukseen on arvioitu uppoavan 3–4 miljoonaa euroa.

Vuoksenniskalla sijaitsevan Kolmen ristin kirkon peruskorjauksen rahoitusta varten on perustettu kannatusyhdistys, Imatran seurakunta tiedottaa. Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra -yhdistys on poliittisesti sitoutumaton.

Yhdistyksen päätavoitteena on varainkeruu kirkon remonttia varten. Kolmen ristin kirkko halutaan saada korjattua ja avattua jälleen kansainvälisille vierailijoille, sekä kaikille imatralaisille.

Yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, järjestää varainkeruutapahtumia sekä infotilaisuuksia. Yhdistys hakee parhaillaan rahankeräyslupaa.

Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Mika Strömberg toivottaa kaikki imatralaiset mukaan kirkonpelastusoperaatioon.

– Kirkon kunnostaminen on yhteinen asia, ja kaikkien kaupunkilaisten apu on tervetullutta. Kolmen ristin kirkko on arvokas osa kaupungin profiilia ja sen kunnostamiseen tarvitaan nyt yhteinen ponnistus, hän sanoo tiedotteessa.

Kolmen ristin kirkko kärsii mittavista kosteusvaurioista. Kirkko on ollut suljettuna kirkolliselta käytöltä marraskuusta 2020 lähtien.

Toistaiseksi kirkko on saanut korjausrahaa 250 000 euron verran kirkkohallitukselta. Kirkon peruskorjaukseen on arvioitu uppoavan 3–4 miljoonaa euroa. Imatran seurakunta ei saa itse järjestää rahankeräystä seurakunnan rakennusten ylläpitoon.