Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran uuden urheilutalon havainnekuvat julki: 20,2 miljoonan euron rakennus pitäisi sisällään kaksi salia, yleisurheilutilan ja jäähallin kanssa yhteisen ravintolan

Valtuutetuilta pyydettiin myös mielipidettä ison tekojään rakennuttamisesta tulevan urheilutalon taakse. Ison tekojään kustannusarvio on 1,4 miljoonaa euroa.

Imatran kaupunginvaltuusto sai maanantai-iltana nähdä ensimmäiset havainnekuvat uudesta Ukonniemeen suunnitellusta puurakenteisesta urheilutalosta.

Uutta urheilutaloa on suunniteltu rakennettavaksi jäähallin viereen. Havainnekuvien mukaan rakennukset yhdistyisivät toisiinsa sisäänkäynnillä ja yhteisellä ravintolatilalla, mistä olisi näkymät niin urheilutalon halliin kuin jäähallin ykköskaukaloon.

Samalla jäähallin nykyisistä ravintolatiloista pystytään tekemään aitioita ja uuden ravintolan alakertaan voidaan rakentaa yhteisiä pukuhuoneita jäähallille sekä urheilutalolle.

Uudistus mahdollistaisi myös päätykatsomon rakentamisen jäähallin urheilutalon puoleiseen päätyyn. Päätykatsomon avulla jäähallin katsomokapasiteettiä pystyttäisiin lisäämään.

Urheilutalon hinta yli 20 miljoonaa euroa

Uuden urheilutalon suunnitelmia varten on kuultu lajiliittojen edustajia niin kotimaassa kuin kansainvälisellä tasolla. Toiveita on kysytty myös paikallisilta urheiluseuroilta.

Urheilutalon ohjausryhmä esittää urheilutalon toteuttamista niin sanotusti 2-laivaisena ja yleisurheilupaikalla. Laivatermistöllä viitataan rakennuksen kokoon.

– Kuvat ovat lähinnä ehdotuksia eri toimintojen tilasijoittelusta. Kuvat eivät vastaa lopullista ulkoasua. Esimerkiksi väri ei tule olemaan keltainen, rakennuttaja Henry Tapiola Mitrasta korostaa kaupungin tiedotteessa.

Uusi urheilutalo kasvattaa kaupungin liikuntatiloja nykyiseen verrattuna noin 2 300 neliöllä. Urheilutalon investointi maksaa tämän hetken laskelmien mukaan noin 20,2 miljoonaa euroa.

– Sen sijaan ylläpidon kustannukset olisivat lähes samat niin uudessa kuin vanhassa urheilutalossa, vaikka uusi urheilutalo olisi merkittävästi isompi. Säästöt syntyvät lähinnä energiasta, Tapiola sanoo tiedotteessa.

Päätökset kesään mennessä

Imatran valtuustoryhmillä on kaksi viikkoa aikaa ottaa kantaa urheilutalon sijaintiin, kokoon ja lopulliseen rakentamispäätöksen aikatauluun.

Kaupungin tavoitteena on tuoda uuden urheilutalon rakentamispäätös valtuuston käsittelyyn ennen kesää.

Suunniteltu uusi urheilutalo on kooltaan 8 507 neliötä, kun nykyinen urheilutalo keilahalleineen on kooltaan 6 202 neliötä.

Suunnitelmien mukaan urheilutalolle ei ole tulossa omia toimistotiloja, vaan toimistoina voidaan käyttää arkipäivisin jäähallin aitioita.

Valtuutetuilta pyydettiin myös mielipidettä jalkapallokentän kokoisen ison tekojään rakennuttamisesta tulevan urheilutalon taakse. Ison tekojään kustannusarvio on 1,4 miljoonaa euroa.

Ensimmäiset havainnekuvat Mansikkalan uudesta juna-asemasta julki – Rakennukseen pyydettiin näyttävää puuelementtiä ja sellainen saatiin: Näyttävä puukatos

Jo lähivuosina Imatralla voi olla kaksi uutta juna-asemaa – Kaupungin visio valmistuu pian: Mitä tapahtuu uimahallille, ja missä sijaitsevat kuumimmat omakotitalotontit?