Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi otti kiinni useita rattijuoppoja viikonloppuna Imatralla ja Lappeenrannassa – Lisäksi Imatralla tapahtui pahoinpitely ravintolassa

Viikonloppuna Lappeenrannassa ja Imatralla jäi kiinni viisi rattijuoppoa. Lisäksi poliisi kertoo kolmesta pahoinpitelystä, joihin kaikkiin liittyy alkoholi.

Etelä-Karjalassa on viikonlopun aikana syyllistytty useisiin liikenne- ja väkivaltarikoksiin.

Imatralla poliisi tavoitti perjantaina ilta-aikaan henkilöauton kuljettajan Imatrankoskella. Poliisi epäilee kuljettajaa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Viikonloppuna Etelä-Karjalassa on tehty myös kolme pahoinpitelyä. Niistä kaksi on tapahtunut Lappeenrannassa yksityisasunnossa ja kolmas Imatran keskustassa sijaitsevassa ravintolassa.

Kaikkiin kolmeen väkivallantekoon liittyy alkoholi. Poliisi ei tiedota uhrien saamista vammoista tarkemmin.

Liikennerikoksista vakavin tapahtui sunnuntaina aamuyöllä, jolloin poliisi tavoitti henkilöauton kuljettajan Pajarilassa Lappeenrannassa. Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka kertoo, että tilanne johti pitkään ja polveilevaan takaa-ajoon Kuutostiellä ja sen lähiympäristössä.

– Siinä on ajeltu Kuutostien lähellä vähän eri puolilla kaupunkia, Vainikka kuvaa.

Poliisi näytti Pajarilassa autoilijalle pysähtymismerkkiä, mutta hän ei näitä noudattanut, vaan lähti pakenemaan poliisia huomattavalla ylinopeudella.

Takaa-ajo eteni Kuutostieltä Vaalimaantielle, jonka alkupäähän poliisi oli levittänyt piikkimaton kuljettajan pysäyttämiseksi. Matkue jatkoi takaisin Kuutostielle ja tällä kertaa itään.

Matka jatkui Vainikan mukaan vanteilla, kunnes poliisin onnistui pysäyttää auto viimein Jänhiälän kohdalla renkaiden tyhjennyttyä.

– Kyllähän se vaaraa aiheuttava takaa-ajotilanne on ollut kaiken kaikkiaan, Vainikka sanoo.

Tapahtumasarjan aikana kuljettaja ehti syyllistyä useaan eri rikokseen. Epäiltyjä nimikkeitä ovat rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta sekä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Sekä kuljettaja että kyydissä ollut matkustaja otettiin kiinni.

– Kuljettajaa epäillään huumausaineen käyttörikoksesta ja matkustajaa huumausainerikoksesta, Vainikka korostaa.

Sunnuntaina aamuyön tunteina poliisi tavoitti Lappeenrannassa kaksi muutakin päihtynyttä kuljettajaa. He jäivät kiinni Tirilässä ja Kuutostiellä, selvittää Vainikka. Jälkimmäistä poliisi epäilee törkeästä rattijuopumuksesta.

Perjantaina poliisi tavoitti Raipossa pakettiautoa kuljettaneen mieshenkilön. Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteesta selviää, että myös häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Pakettiauton suistuttua tieltä miestä epäillään lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.