Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralla luovutaan koronapassin käytöstä kaikissa kulttuuri- ja liikuntatiloissa – Tiloja koskevat muut rajoitukset ovat yhä voimassa

Tartuntaluvut ovat edelleen Imatralla korkeat.

Imatralla luovutaan koronapassin käytöstä tänään torstaina. Imatran kaupungin tiedotteen mukaan kaupungin koronatiimi on päättänyt luopua passin käytöstä kaikissa kulttuuri- ja liikuntatiloissa. Passien tarkastamisesta luovutaan välittömästi.

Palvelujohtaja Arja Kujala toteaa tiedotteessa maan hallituksen linjanneen keskiviikkona, että koronapassia ei oteta enää käyttöön. Sen vuoksi passista on perusteltua luopua myös Imatralla, Kujala sanoo.

Passia on kysytty tähän asti muun muassa urheilutalolla ja teatterissa. Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan se oli sallittua, vaikka tilojen käyttöä ohjasivat pääsääntöisesti sisätiloja koskevat rajoitukset.

Muut rajoitukset pysyvät voimassa

Imatralla on muuten voimassa yhä entiset rajoitukset ja suositukset. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Teatteri Imatran ensi-illassa tai ennakkonäytöksissä tämän viikon lopulla ei koronapassia enää kysytä, mutta katsomoon otetaan tilarajoitusten mukaisesti vain 50 katsojaa.

Tiedotteessa muistutetaan Imatran koronatilanteen olevan edelleen huolestuttava, vaikka koronapassista luovutaan. Etelä-Karjala on edelleen leviämisaluetta ja tartuntaluvut ovat korkeat. Maakunnassa on voimassa vahva maskisuositus.