Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Uusia koronatartuntoja 145, sairaalassa 12 potilasta

Vakituisten walk in -rokotuspisteiden lisäksi Eksote rokottaa ensi tiistaina Savitaipaleen hyvinvointiasemalla. Parikkalassa on sunnuntaina lasten rokotuspäivä.

Etelä-Karjalassa varmistui torstaina 145 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 12 koronatartunnan saanutta potilasta, yksi vähemmän kuin kahtena edellispäivänä.

Tiedot käyvät ilmi Eksoten koronavirussivuilta.

Tartuntaluvut ovat olleet korkeat koko viikon ajan, sillä maanantaina tapauksia oli 193, tiistaina 163 ja keskiviikkona 145 (torstaina raportoidut tapaukset).

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoi Uutisvuoksessa keskiviikkona, etteivät viralliset tilastot ole enää kovinkaan paikkansa pitäviä, vaan todelliset tartuntamäärät ovat todennäköisesti moninkertaiset.

Samalla hän korosti, ettei kaikkia oireisia ja koronaepäilyjä enää testata terveydenhuollossa, vaan vähäoireisena tauti sairastetaan kotona pois.

Epidemian alusta varmistettuja koronata​rtuntoja Etelä-Karjalassa on​ tode​ttu​ yhteensä 7 061.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) puolestaan tilastoi torstaina 267 uutta tautitapausta Etelä-Karjalassa.

Imatralla tartuntoja todettiin 29, Lappeenrannassa 197, Lemillä 7, Luumäellä 15, Ruokolahdella 7, Savitaipaleella 3 ja Taipalsaarella 9.

Parikkalassa ja Rautjärvellä ei todettu uusia tapauksia.

Sairaanhoitopiirien ilmoittamat lukemat päivittyvät THL:n tartuntatautirekisteriin yleensä pienellä viiveellä.

Savitaipaleella rokotetaan tiistaina

Vakituisten walk in -rokotuspisteiden lisäksi Eksote rokottaa tiistaina 8. helmikuuta Savitaipaleen hyvinvointiasemalla kaikkia 5 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia kello 8.30–15.30.

5–11-vuotiaat voivat mennä rokotukseen ilman ajanvarausta, 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella.

Sunnuntaina 6. helmikuuta on puolestaan lasten rokotuspäivä Parikkalan hyvinvointikeskuksella. Rokotuksia annetaan 5–11-vuotiaille, mutta vain ajanvarauksella.

Juttua muokattu 3.2. klo 13.30: Täydennetty THL:n kuntakohtaisilla tartuntalukemilla.