Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvästi, huoleton pysäköinti! Parkkipirkko palaa Imatran katukuvaan helmikuun alussa – Hän ei kuitenkaan jaa sakkoja täysipäiväisesti

Imatralla vuoden päivät vallalla ollut huoleton pysäköinti on päättymässä. Helmikuun alussa Imatralla aloittaa työnsä uusi vs. pysäköinnintarkastaja.

Imatralla alkaa vuoden tauon jälkeen pysäköinninvalvonta. Kaupungin palveluksessa aloittaa helmikuun alussa uusi vs. pysäköinnintarkastaja, tiedottaa Imatran kaupunki.

Hän tekee pysäköinninvalvontaa osa-aikaisesti, muutamia tunteja päivässä. Valvonnan lisäksi uuden pysäköinninvalvojan toimenkuvaan kuuluvat toimistotyöt kaupunkikehityksen puolella.

Kaupunki on saanut palautetta pysäköintiongelmista sopimuskumppaneiltaan, kertoo tiedotteessa kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma. Kaupungilla on sopimuksia eri kiinteistönomistajien kanssa pysäköinninvalvonnasta, mutta se ei ole pystynyt hoitamaan velvoitteitaan.

Kaupungin on tehtävä pysäköinnin valvontaa myös Aluehallintoviraston luvan edellyttämällä tavalla.

Pysäköinninvalvontaa tullaan kaupungin mukaan tekemään esimerkiksi Mansikkalan koulukeskuksessa, jossa ongelmana on saattopaikkojen käyttö autojen pysäköintiin.

Osa-aikaista pysäköinninvalvontaa kokeillaan nyt kolmen kuukauden ajan. Sen jälkeen kaupunki arvioi valvonnan tarvetta uudelleen.