Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Santtu Niemeä esitetään Eksoten väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi, Kaisa Heinosta henkilöstöjohtaja – Lomautukset hylättiin yt-neuvotteluissa

Viestintäjohtajan tehtävään puheenjohtajisto esittää Eksoten viestintäpäällikköä Minna Hellettä.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi esitetään Santtu Niemeä. Niemi toimii tällä hetkellä Eksoten henkilöstö- ja viestintäjohtajana.

Tehtävä täytetään 14. maaliskuuta alkaen vuoden loppuun, Eksote kertoo tiedotteessa.

Hallituksen puheenjohtajisto esittää Niemen valintaa hallitukselle. Samalla se esittää, että henkilöstöjohtajan tehtävään valittaisiin Imatran entinen apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino, joka toimii tällä hetkellä Eksotessa erityisasiantuntijana.

Viestintäjohtajan tehtävään puheenjohtajisto esittää Eksoten viestintäpäällikköä Minna Hellettä.

– Henkilöstö- ja viestintäjohtajana toimineella Niemellä on tehtävässä vaadittavaa juridista asiantuntijuutta sekä henkilöstöön liittyvää tuntemusta, Eksoten hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa virkajärjestelyt turvaavat toiminnan loppuvuodeksi, ja hyvinvointialueiden käynnistyessä Eksote tarvitsee vahvaa sekä hallittua muutosjohtajuutta.

Nykyinen toimitusjohtaja Timo Saksela ilmoitti irtisanoutuvansatehtävästä joulukuussa 2021.

Yt-neuvottelut päätökseen, lomautuksia ei esitetä

Eksoten hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen keskiviikkona. Toimitusjohtajan valinnan lisäksi esillä on yhteistoimintaneuvotteluiden ratkaisu, jonka mukaan esillä olleita lomautuksia ei toteutettaisi lainkaan.

Lomautuksista saatava säästö jäisi esityslistan mukaan pieneksi niiden aiheuttamien haittojen takia. Lomautukset olisi myös mahdollista kohdistaa vain pieneen määrään henkilöstöä.

Muita sopeutustoimia esitetään noin 12 henkilötyövuoden verran. Neuvottelujen aikana on käyty läpi myös muita kuin henkilöstöön suoraan vaikuttavia säästöjä.

Marraskuussa käynnistyneet yt-neuvottelut päättyivät 13. tammikuuta.