Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: 310 uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa viikonloppuna – Sairaalahoidossa 19 potilasta, mikä on suurin määrä epidemian alusta lähtien

Viikonlopppuna todetut tartuntamäärät olivat lievässä laskusuunnassa.

Etelä-Karjalassa todettiin viikonloppuna yhteensä 310 uutta koronavirustartuntaa. Tiedot käyvät ilmi Eksoten koronavirussivuilta.

Päiväkohtaiset lukemat olivat lievässä laskusuunnassa, sillä perjantaina tapauksia oli 113, lauantaina 101 ja sunnuntaina 96, mutta sunnuntaina myös otettiin huomattavasti vähemmän näytteitä kuin perjantaina (perjantai 602 näytettä / sunnuntai 346 näytettä).

Sairaalahoidossa oli sunnuntaina 19 koronavirustartunnan saanutta potilasta, mikä on suurin määrä epidemian alusta lähtien. Viime viikolla sairaalahoidossa oli 13–14 potilasta päivittäin.

Suurin positiivisten testitulosten määrä raportoitiin viikko sitten maanantaina, jolloin tartuntoja oli 141. Myös viime viikolla ilmoitetut tartuntamäärät laskivat lievästi loppuviikkoa kohden mentäessä.

Epidemian alusta Etelä-Karjalassa koronata​rtuntoja on​ tode​ttu​ yhteensä 5 606​​​​​​.

THL kertoi 400 tartunnasta Etelä-Karjalassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi maanantaina 400 uutta koronavirustartuntaa Etelä-Karjalassa viikonlopun aikana.

THL:n kuntakohtaisten tilastojen mukaan Imatralla tapauksia oli 41, Lappeenrannassa 321, Lemillä 5, Luumäellä 6, Parikkalassa 1, Rautjärvellä 1, Ruokolahdella 7, Savitaipaleella 5 ja Taipalsaarella 13.

Epidemian alusta THL on kirjannut 5 645 tautitapausta Etelä-Karjalassa.

Eksoten ja THL:n koronaluvuissa oleva ero voi johtua esimerkiksi siitä, että Etelä-Karjalassa asuville on tehty koronatestejä kotimaakunnan ulkopuolella.

Sairaanhoitopiirien raportoimat tartunnat myös päivittyvät THL:n tilastoihin pienellä viiveellä.

Koko Suomessa THL raportoi maanantaina 22 520 uutta koronavirustartuntaa. Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana todetut tartunnat.

Terveysviranomaisten ilmoittamat lukemat eivät kuvaa todellista koronavirustilannetta Suomessa, koska luvuissa ovat mukana ainoastaan virallisissa testeissä todetut tapaukset.