Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhan puutarhan läpi rakennettavan kadun nimeksi on tulossa Ahonlaita – "Ahonlaita sopi Pellonreunan seuraksi ja on nimenä hauska"

Imatran kaupunki järjesti nimikilpailun, minkä avulla kaupunkilaisilta pyydettiin nimiehdotuksia vanhaa Ahopellon puutarha-aluetta halkovalle kadulle.

Imatran kaupunki on löytänyt nimen uudelle kadulle, joka rakennetaan vanhan Ahopellon puutarhan alueen läpi. Uuden kadun nimeksi on tulossa Ahonlaita, Imatran kaupunki tiedottaa.

Imatran kaupunki järjesti nimikilpailun, minkä avulla kaupunkilaisilta pyydettiin nimiehdotuksia vanhaa Ahopellon puutarha-aluetta halkovalle kadulle.

Kilpailuun tuli 66 nimivaihtoehtoa peräti 76 vastaajalta. Kaupungin kaavoitus valitsi nimeksi alueelle sopivan Ahonlaidan, jota kyselyssä ehdottivat Sami Pietiäinen ja Pekka Sarkanen.

– Viereisen tien nimi on Pellonreuna. Ahonlaita sopi sen seuraksi ja on nimenä hauska, Pietiäinen perusteli ehdotustaan kaupungin tiedotteessa.

Myös Imatran kaupungin kaavoitusinsinööri Timo Könösen mielestä Ahonlaita istuu alueen vanhaan nimistöön hyvin.

– Uusi katu tulee aina nimetä asemakaavan mukaisesti. Sen pitää sopeutua alueen vanhaan nimistöön tai olla alueelle muuten ominainen historian tai jonkin muun seikan vuoksi, Könönen selvittää tiedotteessa.

Rakentamisaikataulua ei ole päätetty

Uusi katu joudutaan rakentamaan, koska kaksoisraiteen tuleva ratayhteys Pelkolaan edellyttää uuden alikulkutunnelin rakentamista Linnankoskelle.

Nykyisen tasoliittymän paikalle alikulkupaikka ei mahdu, minkä takia alituspaikka siirretään lähemmäs Mehiläismäkeä. Uusi alikulkupaikka vaatii myös uuden katuyhteyden Vuoksentieltä Sotkulammentielle.

Väyläviraston ratasuunnitelmaan liittyvät asemakaavan muutosluonnokset tulevat julkisesti nähtäville kaupungin verkkosivuille ja kaupungintalon aulaan ensi maanantaina 24. tammikuuta.

Uuden alikulun ja tieyhteyden rakentamisaikataulua ei ole vielä päätetty. Kaupunki ennakoi tiedotteessaan, että se voi vaatia vielä aikaa. Syynä on se, että kaksoisraide sisältyy ratahankkeen toiseen vaiheeseen, joka ei ole vielä saanut rahoitusta.

Vanhan puutarhan tontin rakennusten purku käynnistyy jo tänä vuonna. Kaupunki on ostanut kyseisen maa-alueen itselleen.