Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkin suositus aikuisten ryhmäliikunnan ja joukkueurheilun vapaaehtoisesta tauosta ei näytä tehoavan – Uusia rajoituksia se ei silti halua eikä etenkään lapsille

Etelä-Karjalan rokotuskattavuus ensimmäisen rokotuksen osalta nousi yli 90 prosentin.

Etelä-Karjalaan ei ole toistaiseksi luvassa uusia koronarajoituksia. Alueellisen tilannekuvaryhmän mukaan lisärajoituksia ei haluta kohdistaa etenkään lapsiin ja nuoriin. Aikuisten osalta harrastusten keskeyttämiseen sen sijaan kannustetaan edelleen, sillä tilannekuvaryhmän mukaan viikko sitten annettu suositus ei näytä tehoavan toivotulla tavalla vapaaehtoispohjalta.

Suositus on, että merkittävän ja kohtalaisen riskin joukkueurheilu ja ryhmäliikunta keskeytetään 23. tammikuuta saakka.

Rokotteita otettu nyt hyvää tahtia

Rokotuskattavuus on eteläkarjalaisten ensimmäisten rokotusten osalta ylittänyt 90 prosenttia (90,2). Etelä-Karjala on ensimmäinen maakunta Suomessa, jossa 90 prosentin raja on rikottu. Tartunnan saaneissa korostuu nuorten aikuisten osuus, sillä eniten tartuntoja on ollut 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä.

Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalaisen mukaan rokottamattomien aikuisten tulisi nyt pysyä pois muiden ihmisten läheisyydestä aina kun se vain on mahdollista.

Rokottamattomat tartuttavat sairastaessaan enemmän, valitettavasti myös rokotettujakin, Suomalainen korostaa.