Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote ei pysty enää tavoittamaan kaikkia koronapositiivisia – Tartunnan saaneiden on itse kerrottava altistamilleen ihmisille ja oltava tarvittaessa yhteydessä Eksoteen

Eksote odottaa yhteydenottoja niiltä koronapositiivisilta, jotka sairastavat syöpää, joilla on laskimotukkotaipumus tai jotka ovat sote-alan ammattilaisia.

Koronatartuntojen määrä on kasvanut niin nopeasti Etelä-Karjalassa, ettei tartunnanjäljitys pysty enää tavoittamaan kaikkia positiivisen tuloksen saaneita.

Jatkossa positiivisen tuloksen saaneille lähetetään tekstiviesti, jossa annetaan toimintaohjeet, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tiedotteessaan. Sairastuneen on ilmoitettava koronatartunnan riskistä tapaamilleen ihmisille.

Jos henkilö on sairastunut koronaan ja tarvitsee arviota terveydentilansa vuoksi tai todistuksen työstä poissaoloa varten, saa hän tekstiviestillä ohjeen, miten olla yhteydessä Eksoteen, terveyspalveluiden johtaja Tuula Karhula sanoo tiedotteessa.

Koronarokottamattomien altistamisesta kerrottava Eksotelle

Esimerkiksi aktiivista syöpää sairastavien, laskimotukostaipumuksen omaavien sekä raskaana olevien tai sosiaali- ja terveysalalla työskentelevien on otettava Eksoteen yhteyttä positiivisen koronatuloksen jälkeen. Myös siitä on ilmoitettava, jos tietää altistaneensa rokottamattomia ihmisiä koronalle.

Altistuneiksi lasketaan ne, jotka tartunnan saanut on tavannut kaksi vuorokautta ennen oireiden ilmaantumista. Jos altistuneet saavat oireita, heidän on mentävä koronatestiin tai tehtävä kotitesti.

Jos altistunut ei ole saanut koronarokotuksia, hänen on jäätävä karanteeniin kymmeneksi vuorokaudeksi.

Kaksi tai kolme koronarokotusta saanutta ei määrätä karanteeniin, mutta hänenkin on syytä välttää kontakteja.

Koronaan sairastuneen on vältettävä kontakteja 10 vuorokautta oikeiden alkamisen jälkeen, jos oireet ovat lievittyneet.