Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralla voi äänestää aluevaaleissa ennakkoon neljässä paikassa

Mikäli äänioikeutetun liikunta- ja toimintakyky on heikko, kotiäänestys on mahdollista. Kotiäänestyksen tulee ilmoittautua viimeistään 11. tammikuuta.

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 12. tammikuuta.

Imatran kaupunki tiedottaa, että Imatralla on neljä ennakkoäänestyspaikkaa. Ennakkoon voi äänestää Citymarketilla, Prismalla sekä Imatrankosken ja Vuoksenniskan S-marketeissa.

Kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa, myös muussa kuin omassa kotikunnassaan.

– Mukaan tarvitsee voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen, kuten passin tai ajokortin, keskusvaalilautakunnan sihteeri Terhi Karttunen neuvoo tiedotteessa.

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1. Tuolloin äänioikeutetun on äänestettävä hänelle osoitetussa äänestyspaikassa.

Imatran kaupunki kertoo tiedotteessaan, että äänestyspaikoilla noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Oikeusministeriön ohjeistusta, jotta äänestäminen koronaturvallisesti onnistuu. Voimassa on maskisuositus.

Jos äänioikeutetun liikunta- ja toimintakyky on heikko, on mahdollista ilmoittautua kotiäänestykseen. Tuolloin äänestyksen voi tehdä ennakkoon omassa kodissaan.

Tiedotteen mukaan kotiäänestykseen on ilmoittauduttava Imatralla tiistaihin 11. tammikuuta kello 16 mennessä.

Ilmoittautumisen voi tehdä puhelimitse virka-aikana numeroon 020 617 4485 tai sähköpostitse osoitteeseen vaalit@imatra.fi.

Oikeusministeriön laatiman ilmoittautumislomakkeen voi ladata Imatran kaupungin verkkosivujen kautta.

Tammikuun aluevaalit ovat kaikkien aikojen ensimmäiset aluevaalit. Vaaleissa valitaan 59 aluevaltuutettua Etelä-Karjalan hyvinvointialueen valtuustoon.

Hyvinvointialue vastaa vuoden 2023 alusta lähtien Etelä-Karjalan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä. Aluevaltuusto on hyvinvointialueen ylin päättävä elin.

Valtuustossa ei ole kuntakohtaisia kiintiöitä, vaan valtuutetut edustavat koko hyvinvointialuetta.