Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralla koulut jatkuvat ensi viikolla lähiopetuksessa, vahva maskisuositus voimassa kolmasluokkalaisista ylöspäin – Kaupunki suosittelee aikuisten ryhmäharrastusten ja joukkueurheilun keskeyttämistä

Alueellinen tilannekuvaryhmä ja Imatran kaupunki suosittelevat aikuisten ryhmäharrastusten ja joukkueurheilun keskeyttämistä 23. tammikuuta saakka. Kaupunki ei kuitenkaan kiellä tilojen käyttöä. Lopullisen keskeyttämispäätöksen tekevät seurat itse.

Koulutyö käynnistyy näillä näkymin normaalisti lähiopetuksessa ensi viikolla, Imatran kaupunki tiedottaa. Vahva maskisuositus on jatkossa voimassa jo peruskoulun 3. luokasta alkaen toiselle asteelle asti.

Alueellinen tilannekuvaryhmä totesi tiistain kokouksessaan, että tautitapauksia on Etelä-Karjalan alueella hyvin runsaasti ja tapaukset lisääntyvät nopeasti.

Sen takia Imatran kaupungin ohjattujen liikuntaryhmätuntien aloitus siirtyy kahdella viikolla. Kaupungin ryhmäliikuntatunnit pyritään käynnistämään viikolla 4.

Koronatilanteen nopean huononemisen takia tilannekuvaryhmä suosittelee aikuisten merkittävän ja kohtalaisen riskin joukkueurheilun ja ryhmäharrastusten keskeytystä 23. tammikuuta asti.

Seurat päättävät itse harrastamisen jatkumisesta

Imatran kaupunki suosittelee seuratoimijoita noudattamaan tilannekuvaryhmän ohjeistusta eli aikuisten ryhmäharrastusten ja joukkueurheilun keskeyttämistä 23. tammikuuta saakka.

– Jokainen seura tekee itse ratkaisun jatkaako harrastamista vai ei. Suosittelemme vahvasti keskeyttämistä, koska tartuntojen määrä on iso tällä alueella. Emme kuitenkaan kiellä tilojen käyttöä, sanoo palvelujohtaja Arja Kujala.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua entisellä tavalla terveysturvallisuutta noudattaen. Sama koskee ammattiurheilua ja kuntosaleja. Koronapassi on edelleen käytössä kaupungin liikuntatiloissa.

Imatran koronatiimi kokoontuu keskiviikkona iltapäivällä käsittelemään tarkemmin harrastustoiminnan tilannetta. Samalla koronatiimi linjaa, miten koulujen liikuntasalit avautuvat joululoman jälkeen.

– Kouluilla on pääosin lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Ainakin siltä osin salit avautuvat, Kujala sanoo.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta pyritään mahdollistamaan, vaikka rajoitukset muilta osin lähitulevaisuudessa tiukentuisivat.