Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisvuoksen vaalikone on nyt auki – Katso aluevaalien ehdokkaiden vastaukset 22 kysymykseen

Aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyy ensi keskiviikkona 12. tammikuuta. Aluevaalien virallinen vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.

Uutisvuoksen aluevaalikone on avautunut. Äänestäjä voi syöttää vaalikoneen kysymyksiin omat vastauksensa ja katsoa, keiden ehdokkaiden vastaukset ovat lähimpänä omia.

Vaalikoneessa voi myös selata ehdokkaita ja lukea heidän kirjoittamiaan perusteluita. Etelä-Karjalan hyvinvointialueella on aluevaaleissa yhteensä 393 ehdokasta.

Etelä-Karjalan ehdokkaista 271 oli vastannut vaalikoneeseen maanantaihin mennessä. Vaalikoneessa on 22 kysymystä.

Uutisvuoksen vaalikoneessa kysytään muun muassa, pitäisikö Imatran Honkaharjun sairaalassa säilyttää vähintään nykyiset palvelut maakunnan pohjoispään hoidon turvaamiseksi sekä tulisiko ambulanssien saapumista haja-asutusalueille nopeuttaa nykyisestä, vaikka se lisäisi kustannuksia nykyiseen verrattuna.

Ehdokkailta kysytään myös kantaa hoitajamitoituksen asettamisesta vanhusten kotihoitoon sekä paloasemien nykyisen verkoston turvaamisesta.

Aluevaalien ennakkoäänestys kotimaassa on käynnissä 12.–18. tammikuuta. Ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta. Valtuustot aloittavat työnsä 1. maaliskuuta.

Uutisvuoksen vaalikoneeseen pääset tästä linkistä.