Koronarajoitukset sittenkin kiristymässä Imatralla – Koronapassi pois käytöstä, yleisötilaisuuksiin ehdoton 50 henkilön raja, liikuntatilojen aukiolo on vielä epäselvää

Kaupunki ehdi jo päivemmällä tiedottaa rajoitusten pysyvän ennallaan maakunnan koronanyrkin päätökseen perustuen. Päätöksen vaikutus kaupungin tilojen aukioloon selviää keskiviikon aikana.

Valtioneuvosto päätti tiistaina illansuussa rajoittaa koronapassin käyttöä määräaikaisesti koronan leviämisalueilla. Se merkitsee, että joulun alla voimaan astuneita aukiolo- ja kokoontumisrajoituksia ei ole enää mahdollista kiertää koronapassilla myöskään Etelä-Karjalassa.

Asetus tulee voimaan torstaina 30. joulukuuta ja on voimassa 20. tammikuuta saakka.

Imatran kaupungin strategia- ja hallintojohtaja Matias Hilden kertoo kaupungin tiedotteessa, ettei vielä tiedä päätösten vaikutuksia esimerkiksi kaupungin liikuntatilojen aukioloon. Tilannetta puidaan tarkemmin heti keskiviikkona.

Etelä-Karjalassa määrättiin ennen joulua, että yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ei saa järjestää, ellei yleisöltä kysytä koronapassia. Torstaista alkaen yli 50 ihmisen yleisötapahtumia ei saa järjestää lainkaan.

Koronanyrkin linjaukset kysymysmerkin alle

Iltapäivällä kaupunki ehti tiedottaa, ettei tiistai toisi muutoksia koronarajoituksiin Imatralla, koska maakunnallinen tilannekuvaryhmä ei asettanut alueelle uusia rajoituksia.

On vielä epäselvää, millaisin edellytyksin Imatran kaupungin palvelut toimivat torstaista eteenpäin. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että sote-ministerityöryhmä on aloittanut pikaisen valmistelun koronapassilainsäädännön muuttamiseksi, jotta asiakastilojen rajoituksia voisi kohdentaa jatkossa tarkemmin. Tästä riippuu myös Imatran kaupungin tilojen aukiolo.

Vielä keskiviikkona palveluihin pääsee samoin kuin ennen joulua. Uimahalliin ja urheilutaloon pääsee koronapassilla, joka vaaditaan yli 16-vuotiailta. Vuoksenniskan omatoimikuntosalille pääsee kerrallaan korkeintaan yhdeksän ihmistä.

Kirjastoon pääsee nykytiedon valossa ilman koronapassia. Siellä on voimassa vahva maskisuositus kuten muissakin julkisissa tiloissa.

Kaupunki järjestää uudenvuoden ilotulituksen 31. joulukuuta Imatrankoskella. Kaupunki toivoo, että alueella vältetään tiiviitä ihmisryhmiä ja käytetään maskia. Ilotulitus alkaa klo 20.

Ravintoloita koskeva rajoitus astui tiistaina voimaan Imatralla samoin kuin koko Etelä-Karjalassa. Anniskelu ravintoloissa loppuu kello 17. Ovet sulkeutuvat viimeistään kello 18. Ruokaravintolat voivat olla avoinna kello 20 asti, jos niissä kysytään asiakkailta koronapassia.

Muokattu 28.12.2021 klo 20.38: Juttua päivitetty kauttaaltaan tiedolla koronapassin käytöstä poistumisesta ja sen vaikutuksista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka