Imatralla on tänä vuonna viisi kinkkurasvan keräyspistettä – Katso tästä, miten ja mihin voit palauttaa jouluruokien paistinrasvat

Koko Suomessa on lähes 300 kierrätyspistettä ympäri maan, mihin jouluruokien paistinrasvoja voi palauttaa. Imatralla kierrätyspisteitä on viisi, Ruokolahdella ja Rautjärvellä ei ainuttakaan.

Joulun paistinrasvat kerätään tänäkin vuonna talteen. Kinkkutemppu -tempaus käynnistyi 17. joulukuuta ja kestää 7. tammikuuta 2022 asti.

Tempauksessa kerätään jouluruokien kuten kinkun, kalkkunan ja kalan paistorasvat ja ne jalostetaan uusiutuvaksi dieseliksi. Kinkkutemppu -tempauksen mukaan yhden keskikokoisen kinkun rasvasta valmistettavalla dieselillä ajaa jopa kolme kilometriä.

Ruoan paistamisen jälkeen jäähtynyt paistirasva tulee kaataa kartonkitölkkiin ja sulkea se teipillä. Paistirasvaa sisältävät tölkit voi palauttaa lähimpään kierrätyspisteeseen.

Keräykseen ei saa tuoda lasia, muovia tai metallia, sillä ne vaikeuttavat rasvan käsittelyä.

Imatralla joulun paistinrasvoja vastaanottaa Harakan Hyödyksi-asema (Harakankuja 1), K-Citymarket (Tietäjänkatu 2), Karhumäen K-Market (Joutsenonkatu 32), Vuoksenniskan K-Supermarket (Torikatu 8) sekä Korvenkannan Neste (Korvenkannantie 71).

Rautjärvellä ja Ruokolahdella ei ole tänä vuonna ollenkaan kinkkurasvan keräyspisteitä. Yhteensä koko Suomessa on lähes 300 kierrätyspistettä ympäri maan.

Suomessa syödään pelkästään kinkkua yli 7 miljoonaa kiloa jouluna. Rasvan oikeaoppinen kierrätys on jokavuotinen puheenaihe, sillä viemäriin kaadettuna rasvat tukkivat putkistoa ja aiheuttavat kuluja taloyhtiöille.

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla.

Kemianteollisuuden lisäksi kinkkutempussa ovat mukana muun muassa Neste, Lassila & Tikanoja, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys Rinki, Atria, HKScan, Snellman, kuntien jätelaitokset ja Suomen Kuntaliitto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka