Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömien määrä väheni marraskuussa kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa – Eniten työttömiä oli Rautjärvellä ja vähiten Lemillä

Lappeenrannan seudulla nuorisotyöttömien määrä laski, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi edellisvuodesta.

Työttömien määrä väheni Etelä-Karjalassa marraskuussa. Maakunnassa oli työttömänä 5 826 ihmistä, mikä on 22 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömänä oli 10,3 prosenttia Etelä-Karjalan työvoimasta. Tiedot selviävät työ- ja elinkeinoministeriön tilastosta.

Imatralla työttömien määrä väheni suhteellisesti eniten, 30 prosenttia, 1 451:een. Lappeenrannassa työttömänä oli marraskuussa 3 238 ihmistä, mikä on 19 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilaston mukaan myös alle 25-vuotiaiden työttömien määrä laski. Lappeenrannan seudulla laskua nuorisotyöttömyydessä oli 35 prosenttia ja Imatran seudulla 30 prosenttia edellisvuodesta.

Sen sijaan pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi Lappeenrannan seudulla 11 prosenttia, mikä on 112 ihmistä enemmän kuin vuosi sitten marraskuussa. Imatran seudulla pitkäaikaistyöttömien määrä väheni 20 henkilöllä, 3 prosentilla.

Koko maassa oli marraskuussa 25 prosenttia enemmän pitkäaikaistyöttömiä kuin vuotta aiemmin.

Maakunnan matalin työttömyysaste on Lemillä, jossa 7,5 prosenttia työvoimasta oli vailla työtä.