Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Puumalan seurakunnan on hyvin vaikea jatkaa itsenäisenä" – Liitos Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa nytkähti eteenpäin

Liitos on tarkoitus toteuttaa vuoden 2023 alusta.

Puumalan seurakunnan ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan liitos on nytkähtänyt eteenpäin. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli lähettää seurakuntaliitosta koskevan aloitteen kirkkohallitukselle.

Tuomiokapitulin mukaan Puumalan seurakunnan on hyvin vaikea jatkaa itsenäisenä seurakuntana.

Puumalan seurakunta antanut tuomiokapitulille yksimielisen lausunnon, jossa suhtautuminen liitokseen on kriittinen. Tuomiokapitulin tiedotteen mukaan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta suhtautuu lausunnossaan liitosaloitteeseen myönteisesti, vaikka näkemykset jakautuvat.

Yhdistymistä puoltaa Puumalan seurakunnan jäsenmäärän väheneminen ja heikko taloustilanne sekä se, että Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnalla on edellytykset hoitaa vastedes Puumalan aluetta.

Liitos on tarkoitus toteuttaa vuoden 2023 alusta.

Tuomiokapituli teki aloitteen seurakuntaliitoksesta 10. elokuuta. Lopullisen päätöksen tekee kirkkohallituksen täysistunto.