Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntosalien ja kirjastojen pitää rajoittaa maanantaista lähtien asiakasmääriään tai ottaa koronapassi käyttöön – Rajoitus ei koske kuitenkaan ruokakauppoja tai posteja

Tartuntariskiä ehkäisevät rajoitukset ovat voimassa tämän vuoden loppuun.

Etelä-Karjalassa tulee maanantaina voimaan asiakastilojen käytön ja yleisötilaisuuksia rajoituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) päätös koskee esimerkiksi kauppoja, kirjastoja, museoita, teattereita, kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Se koskee myös yli 10 henkilön sisätiloja tai yli 50 henkilön ulkotiloja.

AVIn mukaan toimijat voivat itse määritellä, miten ehkäisevät tartuntariskiä. Esimerkkejä keinoista ovat asiakasmäärän rajoittaminen, kävijöiden osallistumisen porrastaminen tai asiakaspaikkojen sijoittelun järjestely uudelleen.

Vaihtoehtona asiakasmäärän rajoituksille ja asiakkaiden sijoittelun järjestelyille on koronapassi.

Koronapassia ei kuitenkaan voi ottaa käyttöön tiloissa, jotka ovat elämisen kannalta olennaisia kuten vähittäiskaupat, apteekit, postit ja huoltoasemat.

Uudet rajoitukset eivät myöskään koske kouluja, varhaiskasvatusta, ammattiurheilua tai ravintoloita.

Päätös on voimassa vuoden loppuun saakka.

Etelä-Karjalassa on myös voimassa kokoontumisrajoitus, joka kieltää yli 50 henkilön yleisötilaisuudet sisätiloissa. Tämän rajoituksen vaihtoehtona on koronapassin käyttö.