Eksote: 29 uutta koronatartuntaa, sairaalahoidossa 13 koronapotilasta

Sunnuntaina pääsee sekä Lappeenrannassa että Imatralla ottamaan ilman ajanvarausta 1. ja 2. rokotuksen.

Etelä-Karjalassa on varmistunut 29 uutta koronatartuntaa.

Maakunnassa on sairaalahoidossa on 13 koronapotilasta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) taulukosta selviää. Aiemmin torstaina sairaalahoidossa olevien määrä oli 12. Keskiviikon kohdalle Eksote on korjannut, että sairaalahoidossa oli tuolloin 15 koronapotilasta. Edellisen kerran tämän suurusluokan luku Eksoten alueella oli maaliskuun lopulla, jolloin koronapotilaita oli enimmillään 18.

Etelä-Karjalassa on todettu pandemia-aikana yhteensä 2 865 koronatapausta, Eksote sanoo.

Tuoreimmat koronatartunnat on merkitty taulukkoon keskiviikon 8. joulukuuta kohdalle. Keskiviikkona otettiin 545 koronanäytettä.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalan koronatapausten määrä kasvoi 29 tartunnalla.

THL kirjasi tartunnoista 18 Lappeenrantaan, 7 Imatralla sekä 2 tartuntaa sekä Ruokolahdelle että Taipalsaarelle.

Imatralla on nyt todettu yhteensä 576 koronatapausta, 1 954 Lappeenrannassa, 57 Lemillä, 36 Luumäellä, 21 Parikkalassa, 12 Rautjärvellä, 48 Ruokolahdella, 30 Savitaipaleella ja 139 Taipalsaarella.

THL:llä oli torstaina tiedonsiirto-ongelmia, minkä vuoksi koronakartta päivittyi vasta kello 14.

Kolmansia rokotuksia Isossa-Kristiinassa vain ajanvarauksella

Lappeenrannassa kauppakeskus Isossa-Kristiinassa jouduttiin torstaina keskeyttämään ajanvaraukseton kolmansien rokotuksien antaminen jonoutumisen vuoksi. Asiasta kertoo Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto. Toistaiseksi kolmansia rokotuksia annetaan Isossa-Kristiinassa vain ajan varanneille.

Eteläkarjalaiset ovat rivakasti lähteneet hakemaan kolmansia rokotuksia. Niiden pääpaino on vanhusten, riskiryhmien sekä sosiaali- ja terveysalan henkilöstön rokotuksissa. Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen, kunhan toisesta rokotuksesta on kulunut 5–6 kuukautta.

Keskiviikkona Eksoten alueella annettiin 1 049 kolmatta koronarokotusta ja tiistaina 804. Viime viikolla kolmansia rokotuksia annettiin 3 722 ihmiselle.

– Tämä luku tullaan ylittämään tällä viikolla, Kuitto arvelee.

Kahtena sunnuntaina rokotetaan Lappeenrannassa ja Imatralla

Kahtena seuraavana sunnuntaina Lappeenrannan Isossa-Kristiinassa ja Imatran Torigalleriassa voi mennä koronarokotukseen.

Imatralla sunnuntain rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa. Isossa-Kristiinassa ensimmäisen tai toisen rokotuksen voi saada ilman ajanvarausta, mutta kolmanteen rokotukseen on varattava aika.

Päivitetty 9.12.2021 kello 14:11: Lisätty THL:n luvut, Sari Kuiton kommentit rokotuksista, täsmennetty sairaalahoidossa olevien määräksi 13.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka