Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alle 60-vuotiaat saavat varata Eksotelta ajan kolmanteen koronarokotukseen, kun kun toisesta rokotuksesta on kulunut viisi kuukautta

Lappeenrannassa kauppakeskus Isossa-Kristiinassa annetaan koronarokotuksia sunnuntaina ilman ajanvarausta. Riskiryhmiin kuuluvien alle 12-vuotiaiden rokotukset alkavat ehkä joulukuun lopulla.

Eteläkarjalaiset voivat mennä kolmanteen koronarokotukseen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Kolmanteen rokotukseen on varattava aika.

– Kolmansien rokotuksien antaminen ikäryhmien laajentaminen ei saa estää vanhempien ikäluokkien ja riskiryhmien rokotuksia, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sanoi torstaina, että kolmansia koronarokotteita pitäisi alkaa tarjota kaikilla 18 vuotta täyttäneille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 5–6 kuukautta.

Ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen väillä on oltava vähintään kuusi viikkoa. Kuiton mukaan Eksote pitäytyy minimirokotusväleissä päivälleen.

Walk in -rokotuspäivä sunnuntaina

Sunnuntaina 5. joulukuuta kauppakeskus Isossa-Kristiinassa annetaan koronarokotuksia kello 8.30–16, jolloin ensimmäistä ja toista koronarokotusta voi mennä ottamaan ilman ajanvarausta.

Sari Kuitto kertoi perjantaina puolilta päivin, että sunnuntaille oli vielä joitakin aikoja jäljellä.

– Suunnitelmissa on järjestää joulukuussa lisää viikonloppurokotuksia Lappeenrannassa, Kuitto toteaa.

THL suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdyttäisiin rokottamaan koronavirusta vastaan, kun rokotteita saadaan maahan.

Kuiton mukaan nämä rokotukset aloitetaan, kun Eksote saa lapsille tarkoitettuja rokotteita. Näitä rokotteita tulee ehkä joulukuun lopulla.