Imatran kaupunki ei valita markkinaoikeuden päätöksestä liittyen bussikilpailutukseen

Kaupunki tyytyy myös käräjäoikeuden ratkaisuun Erkki Saarimäen viisumiasiassa. Jatkossa viisumihankinnan ohjeistuksia selvennetään.

V-S Bussipalvelut hoitaa Imatran paikallisliikennettä tällä hetkellä väliaiksella sopimuksella. Kuva marraskuulta. Siru Väisänen

Minna Mäkinen

Imatran kaupunki kertoo tiedotteella, että se ei hae valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta liittyen markkinaoikeuden ratkaisuun Imatran paikallisliikenteen kilpailutuksesta.

Markkinaoikeus kumosi marraskuussa Imatran kaupungin tammikuisen päätöksen hankkia paikallisbussipalvelut V-S Bussipalveluilta. Markkinaoikeus linjasi päätöksessään, että voittaneessa tarjouksessa ei ollut selvitystä siirtymäajan kalustosta ja se ei siten ollut tarjouspyynnön mukainen. Päätöstä tehostettiin miljoonan euron uhkasakolla.

Imatran kaupunki käynnistää tiedotteen mukaan jatkovalmistelun siitä, miten asiassa edetään. Valmistelu tarkentuu, kun markkinaoikeuden päätös on saanut lainvoiman.

Imatran paikallisliikenne toimii kuitenkin tällä välin normaalisti, sillä V-S Bussipalvelut vastaa paikallisliikenteestä väliaikaisella sopimuksella, ei markkinaoikeuden kieltämällä.

Imatran kaupunki ei valita myöskään Etelä-Karjalan käräjäoikeuden 30. marraskuuta tekemästä päätöksestä Erkki Saarimäen viisumisasiassa. Käräjäoikeus hylkäsi Niina Malmin (sd.) ja Erkki Saarimäen (sin.) syytteet.

Tiedotteen mukaan kaupunki selventää kuitenkin viisumihankinnan ohjeistuksia jatkossa.

Imatran kaupunginhallitus teki päätökset valittamatta jättämisistä ylimääräisessä kokouksessaan perjantaina 3. joulukuuta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka