Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran kiinteistö- ja aluepalvelun hallitus päätti teettää yhtiössä erityistilintarkastuksen lahjusepäilyjen vuoksi

Kuntavaalien jälkeen valittu Kipan uusi luottamushenkilöhallitus haluaa selvittää asian perusteellisesti.

Imatran kiinteistö- ja aluepalvelu -osakeyhtiössä (Kipa) teetetään erityistilintarkastus, tiedottaa Imatran kaupunki. Syynä erityistilintarkastukseen ovat kahteen sen henkilökuntaan kuuluvaan henkilöön kohdistuvat lahjusepäilyt.

Kipan hallitus kokoontui keskiviikkona 1. joulukuuta ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään lahjusepäilyjä.

Hallitus päätti teettää yhtiöön erityistilintarkastuksen.

Kipan hallitukseen puheenjohtaja Kari Paldanius (sd.) vakuuttaa, että yhtiön uusi hallitus haluaa selvittää asian perusteellisesti.

– Yhtiössä on nyt luottamushenkilöistä koostuva uusi hallitus, joka aloitti kuntavaalien jälkeen. Edellinen hallitus oli virkamieshallitus. Olemme kokoontuneet vasta muutaman kerran ja seuraamme tiiviisti asian etenemistä.

Uutisvuoksen poliisilta saamien tietojen mukaan lahjusepäilyt liittyvät mahdollisesti laajempaan valtakunnalliseen talousrikoskokonaisuuteen.

– Me emme kommentoi mitenkään poliisin tutkintaa, Paldanius korostaa.

Kipan hallituksen seuraavan kokouksen ajankohtaa Paldanius ei ennakoi. Hän arvelee, että tutkintaan liittyy jatkossa kuulemisia. Yhtiön hallitus kokoontuu, kun siihen on tarvetta, mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella.

Uutisvuoksi kertoi maanantaina, että Kaakkois-Suomen poliisilla tutkinnassa ollut lahjuksen ottaminen Imatran kiinteistö- ja aluepalvelussa (Kipa) on poliisin mukaan todennäköisesti osa isompaa valtakunnallista talousrikoskokonaisuutta.

Juttua muokattu 1.12. kello 13.27. Muokattu tekstiä kauttaaltaan. Juttua muokattu 17.50. Lisätty Kari Paldaniuksen kommentteja.