Imatran koronatiimi linjasi, ettei koko koulun tai päiväkodin joulujuhlia järjestetä  – Teatteri Imatra, kulttuuritalo Virta ja Ketterä voivat toistaiseksi järjestää tapahtumia normaalisti

Imatran kaupungin koronatiimi teki torstaina uusia linjauksia, sillä kaupungin koronatilanne on koko maakunnan huonoin. Itsenäisyyspäivän juhlat toteutuvat, mutta koulujen ja päiväkotien joulujuhlia rajoitetaan. Imatran kaupunki on valmistautunut koronapassin käyttöönottoon.

Imatran koronatilanne on tällä hetkellä maakunnan huonoin. Tästä syystä Imatran kaupungin koronatiimi linjasi torstaina, että koko koulun tai päiväkodin yhteisiä joulujuhlia ei suositella järjestettäväksi.

Koronatiimi suosittelee, että joulujuhlat järjestetään ulkojuhlina tai pienissä ryhmissä sisätiloissa. Vanhemmat voivat osallistua juhliin koulujen tai päiväkotien oman päätöksen mukaisesti.

Syksyn ylioppilasjuhlat järjestetään perjantaina 3. joulukuuta Mansikkalan koulukeskuksessa valmistuville ja heidän läheisilleen. Muut voivat seurata juhlaa suorana lähetyksenä kaupungin verkkosivujen kautta.

Tästä hetkestä eteenpäin Imatran kouluissa ja päiväkodeissa on vahva maskisuositus myös huoltajille. Suositus koskee myös lyhyitä käyntejä kuten lasten hakemista päiväkodista.

Imatran hyvinvointipäällikkö Arja Kujala muistuttaa, ettei edes lievästi flunssaoireisena mennä päiväkotiin, kouluun tai töihin.

Itsenäisyyspäivän juhlat toteutuvat

Koronatiimi on päättänyt, että Imatran nuorille koulupäivän ajalle suunniteltu Sannin musiikkikonsertti 10. joulukuuta perutaan. Vastaava maksuton Sannin konsertti järjestetään saman päivän iltana kulttuuritalo Virrassa.

Koulupäivän aikana järjestettävä tapahtuma olisi ollut osa virallista koulutoimintaa ja siten oppilaat olisi velvoitettu osallistumaan konserttiin.

– Kun koronatilanne on tällainen niin emme voi velvoittaa ketään osallistumaan, Arja Kujala perustelee.

Toisaalta lasten ja nuorten toimintaa halutaan rajoittaa mahdollisimman vähän, ja sen takia kaupunki halusi tarjota nuorille mahdollisuuden osallistua illalla konserttiin.

– Silloin se perustuu puhtaasti vapaaehtoisuuteen. Vanhemmat voivat tehdä päätöksen, että haluavatko he lasten osallistuvan konserttiin. Täysi-ikäiset voivat tehdä päätöksen itse, Kujala selvittää.

Itsenäisyyspäivän juhla Veteraanipuistossa ja illan koskinäytös toteutetaan suunnitellusti.

Imatran kaupunki järjestää henkilöstölleen pienimuotoisen joulukonsertin. Pienemmissä työporukoissa pikkujouluja saa viettää, mikäli ryhmä viettää arkenakin aikaa yhdessä.

Kaupunki valmiina koronapassiin

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei tulla rajoittamaan. Kaupunki kuitenkin muistuttaa, että yleisissä urheilutiloissa on vahva maskisuositus yli 12-vuotiaille lukuun ottamatta urheilutilanteita.

– Harjoitusvuoroilla tiloissa saa olla vain sen varannut ryhmä. Omaa vuoroa odotetaan tilan ulkopuolella, Kujala painottaa.

Etelä-Karjala siirtyi tiistaina epidemian leviämisalueeksi. Ravintoloille on tulossa lähiaikoina rajoituksia anniskelutilojen käyttöön.

Imatralla on valmius koronapassien käyttöönottoon omissa tiloissaan. Arja Kujalan mukaan välineet koronapassia varten on jo olemassa ja se pystytään tarvittaessa ottamaan nopeasti käyttöön.

– Ensin tarvitsemme yleisötapahtumien rajoittamispäätöksen. Sen jälkeen voidaan ottaa koronapassi käyttöön. Olemme valmistautuneet tilanteeseen hyvissä ajoin koska aika oletettavaa on, että jollain aikataululla se käyttöön meilläkin tulee.

Teatteri, kulttuuritalo Virta ja Ketterä saavat vielä jatkaa normaalisti

Etelä-Karjalan maakunnassa ei ole toistaiseksi voimassa yleisötapahtumiin liittyviä rajoituksia. Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Teatteri Imatran ja kulttuuritalo Virran toiminta voi jatkua toistaiseksi normaaliin tapaan.

– Ainut missä voi tulla linjattavia asioita liittyy mahdollisiin ravintolatoiminnan rajoituksiin. Ne ovat meillä vielä selvityksen alla, sanoo Kujala.

Myös urheilutapahtumat kuten Imatran Ketterän Mestis-pelit voivat jatkua normaalisti, koska yleisörajoituksia ei vielä ole voimassa.

– Ketterälläkin on jäähallissa paikkoja, mitkä ovat ravintola-alueita. Nämä ovat yhtä lailla selvityksen alla.

Jos yleisötapahtumia rajoitetaan, kaupunki ottaa koronapassin käyttöön muun muassa Teatteri Imatrassa ja kulttuuritalo Virrassa.

– Myös liikuntapaikoissa kuten jäähallissa tai urheilutalolla se otetaan käyttöön, jos siellä on isompia tapahtumia missä on yleisöä, Kujala kertoo.

Ministeriryhmä esittää ravintolarajoituksia

Hallituksen sote-ministeriryhmä keskusteli Suomen koronatilanteesta ja rajoituksista torstaina. Ministeriryhmä esittää ravitsemisliikkeiden rajoituksiin tiukennuksia leviämisalueilla, joista päätetään valtioneuvoston istunnossa mahdollisimman pian.

Ministeriryhmä esittää, että anniskelu leviämisalueen ravitsemisliikkeissä päättyisi kello 17 ja ravitsemisliikkeet saisivat olla avoinna klo 05–18. Kaikki ravintolat saisivat vapautuksen rajoituksista koronapassia käyttämällä.

Anniskeluravintolat voisivat toimia normaalisti kello 17 lähtien vain koronapassia käyttämällä. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voisivat olla avoinna ilman koronapassia kuten nykyisinkin.

Ministeriryhmän tavoitteena on, että rajoitukset tulisivat voimaan sunnuntaina 28. marraskuuta kello 00.

Juttua päivitetty kello 15.30: Lisätty Arja Kujalan kommentteja ja täydennetty juttua kauttaaltaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka