Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa on neljä valtakunnallisesti arvokasta maisemaa – Ympäristöministeriö päivitti 26 vuotta vanhan luettelon

Kohteina ovat olleet maatalouteen perustuvat viljelymaisemat sekä niihin liittyvät luonnonpiirteet ja rakennusperintö.

Valtakunnallisesti arvokkaat maisemat on päivitetty keskiviikkona. Etelä-Karjalassa on neljä valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.

Ympäristöministeriö kertoo tiedotteessa, että Suomessa on valtakunnallisesti arvokkaita maisemia 186. Se on 30 enemmän kuin edellisessä luettelossa, joka on vuodelta 1995. Päivitetyssä luettelossa on 50 kokonaan uutta aluetta ja 20 aluetta on poistettu luettelosta.

Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat ministeriön tiedotteen mukaan edustavia esimerkkejä suomalaisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä.

Inventoinnit on tehty maakunnittain pääosin ely-keskuksissa. Niiden ensisijaisina kohteina ovat olleet maatalouteen perustuvat viljelymaisemat sekä niihin liittyvät luonnonpiirteet ja rakennusperintö.

Joutseno, Kyläniemi, Haukkavuori ja Tarnala pääsivät mukaan

Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet Etelä-Karjalassa ovat Joutsenon viljelymaisema Lappeenrannassa sekä Utulan ja Kyläniemen viljely- ja järvimaisemat Ruokolahdella ja Taipalsaarella.

Mukaan ovat pääseet myös Haukkavuoren maisemat Rautjärvellä ja Ruokolahdella sekä Tarnalan viljely- ja järvimaisemat Parikkalassa.