Eksote: Torstaina varmistui 24 koronatartuntaa, mikä on suurin päiväkohtainen luku sitten elokuun – ylilääkäri toteaa Imatran tilanteen jossain määrin rauhoittuneen

Sairaalahoidossa Eksotella oli keskiviikkona 0–5 koronaviruspotilasta.

Etelä-Karjalassa on torstaina varmistunut 24 uutta koronavirustartuntaa. Se on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten koronasivujen mukaan suurin päiväkohtainen lukema sitten viime elokuun. Yli 20 meneviä tartuntalukuja oli ennen elokuuta myös viime maaliskuussa.

Sairaalahoidossa Eksotella oli keskiviikkona 0–5 koronaviruspotilasta, kun heitä alkuviikosta oli 6–7.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakan mukaan iso osa viime päivien isoista tartuntaluvuista juontaa yhteen työyhteisöön Lappeenrannassa. Se ei ole palvelualan yritys.

– Isoin kokonaisuus on työpaikka, jossa on yli 20 positiivista (viikon ajalta) ja sieltä on muu porukka karanteenissa. Se vastaa isoa osaa kokonaisuudesta.

Imatran tilanne on Raasakan mukaan jossain määrin rauhoittunut, mutta häntiä tartuntaketjuista tulee yhä ilmi. Siellä tauti on levinnyt etenkin koululaisten kaveri- ja perhepiirissä.

– Ilmaantuvuus on Imatralla Lappeenrantaa korkeampi, mutta viime päivien tartunnat ovat olleet enemmän Lappeenrannan päässä, Raasakka toteaa.

Rajalta uusia koronatapauksia on tullut vain vähän.

Viime päivien varmistetut koronatapaukset ovat olleet pitkälti työikäisillä. Merkittävä osa on ollut rokotetuilla, mikä kertoo siitä, että tauti on hyvin tarttuvaa.

– Rokotetuilla tauti on ilmennyt hyvin lieväoireisena. Sairaalahoidon tarpeen arviossa on käynyt sekä rokottamattomia että rokotettuja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka