Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisvuoksen uudeksi päätoimittajaksi on valittu Mari Markkanen: "Tämä on kutkuttava mahdollisuus" – Paluu kotikaupunkiin 25 vuoden jälkeen on iso elämänmuutos

Markkanen aloittaa tehtävässä 1. tammikuuta. Hän aikoo tehdä journalismia, joka palvelee paikallisia lukijoita.

Uutisvuoksen päätoimittajaksi ja Etelä-Saimaan Imatran toimituksen päälliköksi on valittu Mari Markkanen, 45.

Imatralaislähtöinen Markkanen aloittaa tehtävässä 1. tammikuuta 2022.

Markkanen työskentelee tällä hetkellä Kodin Kuvalehden toimituspäällikkönä. Sitä ennen hän on toiminut Me Naiset -lehden toimituspäällikkönä sekä Ilta-Sanomien toimittajana, uutispäällikkönä sekä Lontoon kirjeenvaihtajana.

– On tosi jännittävää. Olen työskennellyt vuosia aikakauslehtipuolella ja paikallisjournalismi on minulle uutta, Markkanen sanoo.

Markkanen johtaa uudessa tehtävässään seitsenhenkisen Imatran toimituksen päivittäistä sisältötuotantoa ja kehitystyötä.

Ura käyntiin Uutisvuoksesta ja Etelä-Saimaasta

Uuden pestin myötä 25 vuotta pois Imatralta ollut Markkanen palaa synnyinkaupunkiinsa. Hän on tosin vieraillut kaupungissa säännöllisesti sekä korona-aikana työskennellyt pitkiä jaksoja etänä Imatralta käsin.

Etsitään mieluummin ratkaisuja kuin juututaan ainaiseen valitukseen.

Mari Markkanen

– Aloitin urani 20 vuotta sitten Uutisvuoksesta, johon kirjoitin kolumneja. Olin myös kolme kesää Etelä-Saimaassa toimittajana, muistelee Markkanen.

Markkanen asettuu asumaan Linnankoskelle, lapsuudenkotiinsa.

Töitä kunnianhimoisesti, mutta ilon kautta

Markkanen luonnehtii uutta pestiään kutkuttavaksi mahdollisuudeksi.

– Olen kova kehittämään. Haluan tehdä journalismia, joka palvelee paikallisia lukijoita. Haluan kuunnella heidän tarpeitaan herkällä korvalla ja tavoittaa myös nuoremmat lukijat.

Markkasesta paikallismedian tehtävä on herättää rakentavaa keskustelua, tukea paikallista yhteisöä ja katsoa eteenpäin.

– Toisaalta vaikeistakin asioista pitää keskustella rohkeasti, rehellisesti ja avoimesti. Etsitään mieluummin ratkaisuja kuin juututaan ainaiseen valitukseen.

Aikakauslehtipuolelta Markkanen aikoo tuoda mukanaan Uutisvuoksen juttuihin uusia näkökulmia ja juttutyyppejä – ja etsiä haastatteluihin "superkiinnostavia" ihmisiä.

– Ollaan mukana paikallisten arjessa, lähellä lukijoita. Ja töitä tehdään intohimolla ja kunnianhimoisesti, mutta ilon kautta.

Tavoitteena hyvä elämä Imatralla

Markkanen pakkaa joulukuun alussa muuttokuormansa Helsingissä ja suuntaa kohti Imatraa.

– Elämänmuutos on iso. Olen kiinnostunut tutkimaan, millaista on hyvä elämä Imatralla.

Markkanen tuntee jo Imatran uutuuden, Mellonmäen kuntoportaat. Ensilumen latukin menee testiin, sillä korona-aikana hän on hurahtanut hiihtämiseen.

– Toivotaan runsaslumista talvea ja Ollinmajalle pitkiä aukioloaikoja. Uskon, että Imatralla on hyvät mahdollisuudet hyvinvointiin, Markkanen sanoo.

Siivouspäivät Einonkadulla nostavat muistot pintaan – Uutisvuoksi on jatkossakin avoimuuden asialla

Uutisvuoksen päätoimittaja vaihtuu – Mari Pajari siirtyy Kaakon Viestinnän sisältöpäälliköksi