Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjala pysyy koronan kiihtymisvaiheessa – Yli 90 prosentin rokotekattavuus petraisi tilannetta, ja raja voi mennä rikki jouluun mennessä

Eteläkarjalaiset elävät nyt koronan suvantovaihetta, mutta etenkin Venäjän neljäs virusaalto voi heikentää tilannetta. Siksi rokotekattavuutta on tarpeen nostaa entuudestaan. Siitä hyvää esimerkkiä näyttää Savitaipale.

Etelä-Karjala pysyy koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Näin linjasi Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä tiistaina kokouksessaan.

Epidemian kolme vaihetta ova​t ​perustaso​, k​iihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Etelä-Karjala on ollut kiihtymisvaiheessa lokakuun alusta lähtien.

Tilannekuvaryhmän puheenjohtajan Tuula Karhulan mukaan kahden viime viikon aikana esimerkiksi koronapotilaiden määrä on pysynyt alle viidessä. Myös koronarokotekattavuus on noussut yli 83 prosenttiin kahdesti rokotettujen osalta.

– Tällä hetkellä Etelä-Karjalassa eletään koronan suvantovaihetta. Toki pitää edelleen seurata, mihin päin tilanne menee, Karhula toteaa.

90 prosentin kattavuus

Epävarmuutta Etelä-Karjalan tilanteeseen tuo etenkin Venäjällä meneillään oleva neljäs korona-aalto.

Karhula arvioi, että itärajan matkustusrajoituksia saatetaan vielä jatkaa ensi vuoden puolelle.

– Niin kauan kuin matkustus pysyy rajoitettuna, voimme todennäköisesti selvitä kohtalaisen hyvin talven yli.

Tärkeintä on Karhulan mukaan nostaa entuudestaan hyvää koronarokotekattavuutta Etelä-Karjalassa. Hänen mielestään ainakin 90 prosentin kattavuus on realistinen tämän vuoden puolella.

– Uskoisin, että jouluun mennessä tuo taso saavutetaan. Viime viikkoina rokotekattavuus on noussut täällä noin yhden prosenttiyksikön viikossa.

Esimerkiksi Savitaipaleella kahden koronarokotteen ottaneita yli 12-vuotiaita on jo 87 prosenttia.