Vuoksen varrelle asennetaan ensi viikolla kaksi uutta laituria – laiturit ovat veneilijöiden käytössä heti asennustöiden valmistuttua

Laiturit tulevat Mansikkalaan kaupungintalon ja Kulttuuritalo Virran väliin sekä Imatrankoskelle Tainionkoskentien ja Heikinkadun risteyksen paikkeille

Imatran kaupunki tiedottaa, että Vuoksen varrelle asennetaan ensi viikolla kaksi laituria.

Laiturit tulevat tiedotteen mukaan Mansikkalaan kaupungintalon ja Kulttuuritalo Virran väliin sekä Imatrankoskelle Tainionkoskentien ja Heikinkadun risteyksen paikkeille.

Laiturit on hankkinut CBC Visit Vuoksi -hanke. Niiden kustannus on noin 50 000 euroa.

Veneilykäyttöön tarkoitettuja laitureita voivat hyödyntää niin paikalliset asukkaat kuin yrittäjätkin, tiedotteessa todetaan.

Hankevastaava Minna Kähtävä-Marttinen sanoo tiedotteessa, että tarkoitus on kehittää Vuoksen matkailua ja monipuolistaa sen virkistyskäyttömahdollisuuksia.

– Laiturit voivat olla esimerkiksi risteily-yrittäjien, tapahtumajärjestäjien ja kalastajien käytössä, Kähtävä-Marttinen kertoo.

Laiturit kuljetetaan Imatralle sunnuntaina 24. lokakuuta. Asennus aloitetaan maanantaina.

Tiedotteessa kerrotaan, että laiturit lasketaan veteen lumenkaatopaikan kohdalta Varpasaaresta ja hinataan paikoilleen.

Asennushetki on tiedotteen mukaan hyvä, sillä Vuoksen pinta on tällä hetkellä normaalia matalampi Fortumin tekemien padon korjaustöiden takia.

Laiturit ovat veneilijöiden käytössä heti asennustöiden valmistuttua.

Tiedotteessa kerrotaan, että jäiden saapumisen aikaan katsotaan, täytyykö laiturit nostaa osittain tai kokonaan talven ajaksi kuivalle maalle.

Ensi vuonna laitureille vedetään tiedotteen mukaan sähköt ja rakennetaan kulkuväylä Vuoksen vierustan kävelyteille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka