Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asemäentien kevyen liikenteen väylän rakentaminen pääsi viimein vauhtiin, valmista pitäisi olla loppuvuodesta

Rakentaminen myöhästyi väylän kustannuksiin turhaan haetun valtionavustuksen takia.

Asemäentien kevyen liikenteen väylän rakentaminen on alkanut puiden kaadolla ja valmista pitäisi olla joulukuun loppuun mennessä, kertoo Imatran kaupunki tiedotteessaan.

Kevyen liikenteen väylän oli määrä valmistua jo aiemmin, mutta rakentaminen viivästyi. Kaupunki halusi rakentaa väylän omalle maalleen Asemäentien vieressä, jolloin kustannuksiin oli mahdollista hakea valtionapua. Asemäentie kuuluu puolestaan Ely-keskukselle.

Ennen kesälomia tuli kuitenkin viimeisin hylkäävä valtionapupäätös. Tuon jälkeen kaupunki päätti, että väylä rakennetaan joka tapauksessa, vaikkei avustusta saatukaan.

Ely-keskuksen kanssa tehtiin myös esisopimus tiealueen siirtymisestä kaupungille, jolloin uusi väylä voidaan rakentaa katusuunnitteluprosessin mukaisesti Asemäentien viereen.

Rakennustyön urakkahinta on 205 000 euroa ja urakoitsijana toimii Veljekset Ovaska Ky. Väylä päällystetään vuoden 2022 aikana.