Imatralla ensimmäisen koronarokotteen on saanut 78 prosenttia asukkaista, Ruokolahdella pian 80 prosenttia ja Rautjärvellä jo 83 prosenttia – Koululaiset ovat ottaneet rokotuksia aikaisempaa ahkerammin

Imatran rokotuspisteessä Torigalleriassa ei työskentele enää niin paljon henkilökuntaa kuin kiireisimmässä rokotusvaiheessa. Rokotuspareista on siirretty henkilökuntaa avoterveydenhuollon puolelle.

Koronarokotukset etenevät Imatralla tasaisesti. Tällä hetkellä rokotetaan kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia. Lisäksi annetaan kolmansia rokotuksia niille, jotka sitä tarvitsevat.

Eksote jakaa edelleen ensimmäisiä rokotusannoksia jonkin verran, ja toisen rokotuksen määrät kasvavat viikko viikolta.

– Olemme laittaneet tekstiviestillä muistutuksia, että jos et ole saanut ykkösrokotusta, on se mahdollista ottaa, kertoo rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto Eksotelta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Imatralla ensimmäisen rokotteen on saanut 78 prosenttia asukkaista ja toisen annoksen 70 prosenttia.

Ruokolahdella ykkösrokotteen on saanut 79,6 prosenttia asukkaista ja kakkosrokotteen 72,2 prosenttia. Rautjärven vastaavat luvut ovat 83 prosenttia ja 74,4 prosenttia.

– Pikkuisen Imatra on laahannut perässä, mutta pienesti luvut nousevat koko ajan.

Iso osa koululaisista rokotettu

Elokuun lopussa Kuitto kertoi Uutisvuokselle, että koululaiset ovat ottaneet kouluissa jaettuja rokotuksia selvästi odotettua vähemmän.

Sen jälkeen trendi on muuttunut, ja koululaisetkin ovat ottaneet ahkerammin rokotteita.

Imatralla 12–15-vuotiaista 67,4 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen ja 16–19-vuotiaista 79,5 prosenttia. Lappeenrannassa tosin lukemat ovat vieläkin suuremmat.

– En osaa sanoa, mistä kuntakohtaiset erot johtuvat. Onko toisissa kunnissa ollut nuoria karanteenissa tai onko osa sairastanut ja rokotuksella ei ole niin kiire. Vai vieläkö vanhemmat ja nuoret miettivät, että onko tämä hyvä ottaa vai ei, Kuitto pohtii.

Torigalleriassa rokotukseen ilman ajanvarausta

Imatran rokotuspisteessä Torigalleriassa ei työskentele enää niin paljon henkilökuntaa kuin kiireisimmässä rokotusvaiheessa. Rokotuspareista on siirretty henkilökuntaa avoterveydenhuollon puolelle.

– Kun rokotusmäärät ovat olleet pienempiä, sillä tavoin resurssit eivät ole tyhjäkäynnillä, Kuitto selvittää.

Kuitto kannustaa kaikkia rokottamattomia suuntaamaan rokotuspaikalle. Kaikki eteläkarjalaiset pääsevät rokotukseen ilman ajanvarausta Imatran Torigalleriassa arkisin kello 13–16.

– Rokotuspassi näyttäisi olevan tulossa. Jos ravintolat, urheilutapahtumat ja elokuvateatterit ottavat passin käyttöön, vapauttaa se liikkumaan paljon vapaammin, hän muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka