Lukijan uutinen: Voimauttava valokuva -työpajaan osallistui Imatralla 11 naista

Voimauttava valokuva -työpaja jatkuu joulukuussa. Ritva Hirvonen

Imatran NNKY:n järjestämään Voimauttava valokuva -työpajaan osallistui Imatralla 29. syyskuuta ja 1.lokakuuta kaikkiaan 11 naista. Osallistujat olivat enimmäkseen vapaaehtoistehtävissä toimivia naisia, mutta mukana oli myös esimerkiksi työnsä takia aiheesta kiinnostuneita.

Voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja Hanna Hirvonen toimi kouluttajana. Saimme kolmen päivän ajan pohtia, miten voimme opetella kohtaamaan toisen ihmisen rakkaudellisesti – aidosti, hyväksyvästi, ennakkoluulottomasti ja kunnioittavasti. Tässä oppimisprojektissa meitä auttaa katsominen kameran tai kännykän linssin läpi.

Samalla hyväksyvällä katseella opettelemme katsomaan myös itseämme ja elämäämme. Saimme välineitä käsitellä elämäämme, oman elämämme traumoja ja kipukohtia Voimauttava valokuva -menetelmän avulla. Saimme myös opastusta valokuvaamisen periaatteisiin, kuvaamiseen ja kameran tekniikkaan.

Työpajan toinen osa on 13.–14. joulukuuta, jolloin kokoamme valitsemistamme kuvista kuvakollaasin tai valokuvakirjan ja pidämme päätösjuhlan.

Keväällä 2022 tullaan järjestämään toinen vastaavanlainen Voimauttava valokuva -työpaja.

Marjatta Ylitalo

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka