Imatran kaupunginjohtajalle on luvassa jouluksi erä omenamehua Ahvenanmaalta – Imatran oma nimikkopuu tuotti kymmenen kiloa omenia Jan ja Anna Almin tilalla

Kaupunginjohtaja Ari Lindeman saa kolmen litran tuorepuristetun omenamehuerän ennen joulua ja kutsun Ahvenanmaalle ensi kesäksi.

Imatralle on tulossa jouluksi tuorepuristettua omenamehua Ahvenanmaalta. Kolmen litran mehupaketin päällä lukee kaupunginjohtaja Ari Lindemanin virkaosoite.

– Kaupunki voi halutessaan järjestää vaikka arvonnan sosiaalisessa mediassa tai sitten mehuerällä voi palkita ansioituneen kaupunkilaisen, vinkkaa Visit Ålandin viestinnästä vastaava myynti- ja projektipäällikkö Niko Miclin tiedotteessa.

Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset lahjoittivat jokaiselle Suomen kaupungille oman omenapuun. Imatran puun satoa on nyt alettu korjata ja tarkoituksena on valmistaa nimikkopuun antimista tuorepuristettua omenamehua.

Imatran nimikkopuu on Tjudössä, Öfvergårdsin tilalla, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm.

– Lämpimän kesän ja alkusyksyn ansiosta sato valmistui ajoissa ja hedelmiä saatiin runsaasti, noin kymmenen kiloa, viljelijä Anna Alm kertoo tiedotteessa.

Öfvergårdsin maatila tunnetaan erityisesti omenamehuista, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

– Meillä on käynyt paljon vieraita ihailemassa nimikkopuita eri puolilta Suomea ja siksi pidämme tilamme auki myös koulujen syyslomaan aikaan, Anna Alm kertoo.

Imatran nimikkopuun omenoista valmistettua mehua toimitetaan ensimmäinen kolmen litran erä kaupunginjohtajalle ennen joulua. Kaupunginjohtaja Lindemanin kalenteriin tulee ensi kesäkuuksi varaus Ahvenanmaan matkasta, sillä toinen erä mehusta luovutetaan Suomen kaupunginjohtajille Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlien yhteydessä 9.6.2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka