Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskussairaalan kuntoutusosastolla koronatartunta – Koronapositiiviset ovat eristyksessä, osaston muu toiminta jatkuu normaalisti

Eksote aloittaa koronapotilaiden hoitajien kolmannet rokotukset heti alkuvuodesta 2022.

Etelä-Karjalan keskussairaalan kuntoutuksen vastuualueen osasto K7 on osittaisessa koronakaranteenissa.

Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo sähköpostitse, että koronapositiivinen testitulos osastolla saatiin perjantaina 17. syyskuuta. Muutamia kuntoutujia on keskiviikkoaamuna eristyksessä, ja heidät testataan uudelleen Eksoten tämän hetken ohjeistuksen mukaan 10 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä testistä. Eristyksessä olevilla henkilöillä ei ole otettuna täyttä rokotesarjaa.

Tähän mennessä otetttujen koronatestien tulokset niin henkilökunnalta kuin kuntoutujiltakin ovat kaikki olleet negatiivisia, eikä tilanteesta ei ole syntynyt jatkotartuntoja.

Osastolla ei ole yleistä vierailukieltoa, mutta eristyksessä olevien kuntoutujien luona vierailuja ei Karhulan mukaan voida sallia.

– Osaston muu toiminta jatkuu ihan normaalisti, mutta toki eristyksessä olevien kuntoutujien hoitoon ja kuntoutukseen kuluu enemmän aikaa, kun työntekijöiden varotoimiin heidän kanssaan kuluu enemmän aikaa, Karhula kertoo sähköpostitse.

Eristys tarkoittaa, että kuntoutujat ovat omissa huoneissaan, ja niin hoitotoimenpiteet kuin kuntoutuskin toteutetaan heidän huoneissaan.

Karhulan mukaan pari vastaavaa tilannetta on ollut sairaalassa aiemmin, mutta niistä ei ole syntynyt jatkotartuntoja, koska varotoimet on otettu heti tehokkaasti käyttöön.

– Eksoten alueella ollaan Suomen kärkeä rokotuskattavuudessa ja tiistaina saadulla THL:n luvalla pääsemme nyt rokottamaan kolmannen kerran alkuvuodesta ensimmäiset kaksi rokotetta saaneet koronapotilaita hoitavat.