Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työllisyystilanne koheni sekä Imatran että Lappeenrannan seudulla vuoden takaisesta – Imatran seudulla työttömien määrä väheni 727 henkilöllä

Työttömiä työnhakijoita oli elokuussa koko Etelä-Karjalan työvoimasta 10,3 prosenttia.

Etelä-Karjalassa työttömiä työnhakijoita oli elokuussa 5 817, mikä on viidenneksen eli 1 549 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Luvut käyvät ilmi Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) työllisyyskatsauksesta.

Lappeenrannan seudulla työttömien määrä väheni elokuun vertailussa edellisestä vuodesta 17 prosenttia (-822 henkilöä). Imatran seudulla laskua oli 28 prosenttia (-727 henkilöä).

Nuorten työttömyys maakunnassa oli laskussa, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi.

Työpaikkoja oli avoinna vuodentakaista enemmän kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa. Suhteellisesti eniten työpaikkojen määrä kasvoi Imatran seudulla (+67 prosenttia) ja määrällisesti eniten Lappeenrannan seudulla (+270 kappaletta).

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta eniten rakennus, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä. Myös palvelu- ja myyntityöntekijöiden sekä asiantuntijoiden ammattiryhmille töitä oli viime vuotta huomattavasti enemmän.