Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mellonmäen läheisyydessä tutkitaan vanhan kaatopaikan maaperää ja pohjaveden laatua – Mellonmäen lounaisosiin tulee liikkumisrajoituksia

Mellonmäellä tutkitaan maaperää ja pohjaveden laatua siltä varalta, että kaatopaikasta olisi ollut haittaa ympäristölle. Vanha kaatopaikka oli toiminnassa vuosina 1951–73.

Imatralla Meltolassa sijaitsevaa vanhaa kaatopaikkaa tutkitaan syys- ja lokakuun aikana, Imatran kaupunki tiedottaa. Kaatopaikka sijaitsi aikoinaan Mellonmäen huipun lounaispuolella ja Kiesikujan pohjoispuolella.

Nykyisin alue kasvaa metsää. Maaperää ja pohjaveden laatua tutkitaan sen varalta, että kaatopaikasta olisi ollut haittaa ympäristölle. Tiedotteen mukaan vanha kaatopaikka oli toiminnassa vuosina 1951–73.

Kyseisellä alueella ei ole aikaisemmin tehty tutkimuksia, eikä maaperän tilasta tai pohjaveden laadusta ole tietoa. Näytteenotossa käytetään kaivinkonetta ja pohjavesiputkien asennuksessa kairakonetta.

Tutkimukset aiheuttavat alueella melua ja liikkumisrajoituksia Mellonmäen lounaispuolella. Alueella liikkuminen kielletään tutkimusten aikana turvallisuussyistä.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että alueelta kaadetaan puita jo tällä viikolla. Koekuoppien kaivaminen tapahtuu Mellonmäellä ensi viikolla ja pohjavesiputket asennetaan viikoilla 39 ja 40.

Selvitys on osa laajempaa Pirkanmaan Ely-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista maaperä kuntoon -ohjelmaa. Selvitys valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä.